• 29 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης – News.gr

Ο ύμνος του Παναθηναϊκού όπως δεν τον έχετε ακούσει στο Μέγαρο: Η αφιέρωση στον πρωταθλητή Ευρώπης

Μαινόμενος πατέρας έκανε λαμπόγυαλο την εκκλησία γιατί το μικρόφωνο του παπά τού ξύπνησε το παιδί

Το Τελ Αβίβ εξετάζει τα γεγονότα για το «σοβαρό» ισραηλινό πλήγμα σε παλαιστινιακό καταυλισμό στη Ράφα

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει η νέα αίτηση – Οι δικαιούχοι

Ηράκλειο: Νέο τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στο ΒΟΑΚ(ΦΩΤΟ)

Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 500.000 ευρώ

Δύο παιδικοί φίλοι από τον Άγιο Νικόλαο τα κατάφεραν – Έφτιαξαν την κρητική βότκα

ΟΙ ΠΥΞ ΛΑΞ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ”

Κικίλιας: Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος για την πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω – Η ανάρτηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Vinkmag ad

Απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους : Συστάσεις και καλές πρακτικές

Vinkmag ad
Απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους : Συστάσεις και καλές πρακτικές

Κάθε πόλη αντιμετωπίζει προκλήσεις που σχετίζονται με την υγιεινή και την καθαριότητα, ειδικά μετά τον COVID, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν ανησυχίες για το ξέσπασμα νέων επιδημιών. Αυτή η ανησυχία καθιέρωσε καινούρια πρωτόκολλα απολύμανσης σε πολλές χώρες και πόλεις. Σε μια πρώτη προσέγγιση που είχαμε με εταιρείες που ασχολούνται με απολυμάνσεις σε Κόρινθο, Αθήνα και επαρχία, καταλάβαμε ότι η διαδικασία αυτή είναι πλέον ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την υγεία των κατοίκων, αλλά και για τη προσέγγιση τουριστών,  οι οποίοι πλέον δίνουν τεράστια σημασία στην καθαριότητα και τις υπηρεσίες υγιεινής σε εγκαταστάσεις και χώρους διαμονής. Το κόστος των μέτρων απολύμανσης αποτελεί μία σωστή  επένδυση για το μέλλον της πόλης. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια, η συμμετοχή των πολιτών είναι εξίσου σημαντική, γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κοινού και ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την συμμετοχή του στην υγεία και την ασφάλεια της πόλης. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές συμβουλές που μας έδωσαν οι εταιρείες με απολυμάνσεις σε  Κόρινθο https://cpapolimantiki.gr/ και Αθήνα

Εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Η ευαισθητοποίηση είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την υγεία. Η πόλη μπορεί να ξεκινήσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας. Αυτές οι εκστρατείες μπορούν να προσαρμοστούν για να αναδείξουν την σημαντικότητα των μέτρων αυτών για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Τακτικός καθαρισμός και απολύμανση δημόσιων χώρων

Πολλές εταιρείες με απολυμάνσεις σε Κόρινθο και Αθήνα, πέρα από τους δημόσιους χώρους, προσφέρουν υπηρεσίες και για αρχαιολογικές εγκαταστάσεις και μουσεία, όπου εκεί οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι προσεκτικές. Αυτό περιλαμβάνει απολύμανση με κατάλληλους παράγοντες που μπορούν να σκοτώσουν μια σειρά από παθογόνα χωρίς να προκαλέσουν βλάβη στα εκθέματα, ειδικά στα ευαίσθητα αρχαία ερείπια.

Κατάρτιση σε τοπικές επιχειρήσεις

Οι τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα της φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής για τους τουρίστες. Η εκπαίδευση τους σχετικά με τα πρωτόκολλα απολύμανσης, όχι μόνο θα κρατήσει τους τουρίστες ασφαλείς, αλλά θα ενισχύσει μακροπρόθεσμα και την οικονομία της πόλης.

Προηγμένη διαχείριση απορριμμάτων

Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη πόλη. Σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζονται προηγμένα συστήματα συλλογής και διάθεσης απορριμμάτων, διασφαλίζοντας ότι τα απόβλητα δεν θα συσσωρεύονται σε δημόσιους χώρους, όπου θα μπορούν να γίνουν χώροι αναπαραγωγής παθογόνων μικροοργανισμών.

Εκσυγχρονισμός των μέσων μαζικής μεταφοράς

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών. Ο εκσυγχρονισμός αυτών των οχημάτων, η διασφάλιση ότι είναι καθαρά, καλά αεριζόμενα και απολυμαίνονται τακτικά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών.

Ενίσχυση του συστήματος υγείας

Ένα ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση και την ανταπόκριση σε τυχόν πιθανές επιδημίες. Συνιστώνται τακτικοί έλεγχοι υγείας, εμβολιασμοί και ίδρυση κέντρων υγείας που εστιάζουν στην προληπτική φροντίδα.

Τουριστικές οδηγίες

Δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι η πιο σημαντική βιομηχανία στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να παρέχουμε κατευθυντήριες γραμμές για τους τουρίστες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουν για την υγιεινή τους κατά την διαμονή τους στην χώρα, και πού θα μπορούσαν να βρουν διαθέσιμα απολυμαντικά χεριών και τηλέφωνα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης.

Χρήση της τεχνολογίας

Η ενσωμάτωση τεχνολογικών λύσεων όπως η απολύμανση με drones ή συστήματα απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά σε αρκετά μεγάλους δημόσιους χώρους, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι χώροι είναι απαλλαγμένοι από μικρόβια και ασφαλείς για δημόσια χρήση.

Συνεχής παρακολούθηση και ανατροφοδότηση

Τέλος, είναι σημαντικό να παρακολουθείται συνεχώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων απολύμανσης. Ο κάθε δήμος μπορεί να έχει μία επιτροπή ή μια ομάδα εργασίας όπου θα λαμβάνει την γνώμη των κατοίκων και των επιχειρήσεων, θα αναλύει τα δεδομένα και θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στα πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης.

 

 

 

Loading

  Read Previous

  Νεκρός ο 64χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Τυμπάκι

  Read Next

  Ετοιμαστείτε για τις καλοκαιρινές διακοπές

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular