Κρήτη: Το Μπαλοτάρισμα:«Στάσου να σε τελειώσω» και μετά ήρθαν τα …σκάγια στο κεφάλι
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), τη λειτουργία της οποίας αποφάσισε να απαγορεύσει το Ισραήλ, βιώνει “την πιο σκοτεινή της ώρα”, προειδοποίησε ο επικεφαλής της μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και καλώντας τα κράτη μέλη να τη διασώσουν.
“Χωρίς την παρέμβαση των κρατών μελών, η UNRWA θα καταρρεύσει, βυθίζοντας εκατομμύρια Παλαιστίνιους στο χάος“, δήλωσε ο Φιλίπ Λαζαρινί ζητώντας από τα κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης, με ψήφισμα της οποίας συστάθηκε η UNRWA το 1949, να “εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου κατά της UNRWA”.
Μια εβδομάδα μετά την ψήφιση από το ισραηλινό κοινοβούλιο του νόμου που απαγορεύει τις δραστηριότητες της UNRWA στο Ισραήλ, το Ισραήλ ενημέρωσε τη Δευτέρα τον ΟΗΕ για την “ακύρωση” της συμφωνίας του με την υπηρεσία που χρονολογείται από το 1967, χρονιά που άρχισε η κατοχή από το Ισραήλ των παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, καθώς και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου η UNRWA παρείχε επί δεκαετίες σημαντική βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες – εκπαίδευση, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, επισιτιστική βοήθεια…
“Σήμερα, ζητώ από τα κράτη μέλη να δράσουν για να υπερασπιστούν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και την UNRWA”, τόνισε ο Λαζαρινί. “Οι αλλαγές της εντολής της UNRWA είναι ευθύνη της Γενικής Συνέλευσης και όχι ενός μεμονωμένου κράτους μέλους”, δήλωσε.
“Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι παρουσίασαν τη διάλυση της UNRWA ως έναν στόχο του πολέμου. Ο νόμος της Κνεσέτ εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο, αλλά επιδιώκει κάτι παραπάνω από την απαξίωση της UNRWA και των Ηνωμένων Εθνών. Ο νόμος αυτός επιδιώκει να βάλει τέλος στο δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στην προσδοκία για μια δίκαιη πολιτική λύση”, υπογράμμισε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος