Τα Tips του Άκη Πετρετζίκη.
(pexels)
Αν ψάχνετε την ιδανική γλυκιά συνταγή για σπιτικό brunch, τότε φτιάξτε pancakes στην τοστιέρα. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιήσετε τηγάνι.
Υλικά:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό, μεσαίο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλίνη
90 ml σπορέλαιο
αλάτι
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το σερβίρισμα
μέλι
φρούτα του δάσους
φύλλα δυόσμου
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, τα 50 ml σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Τα υπόλοιπα 40 ml σπορέλαιο θα τα χρειαστούμε για το πασπάλισμα της τοστιέρας.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα, τα προσθέτουμε στο μείγμα, και ανακατεύουμε ελαφρώς για 10 δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε μια τοστιέρα στον πάγκο εργασίας, τη συνδέουμε στο ρεύμα, και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αν έχουμε επιλογή για ρύθμιση της θερμοκρασίας, επιλέγουμε τη μέτρια.
- Αλείφουμε με 1 κ.γ. σπορέλαιο και τις 2 σχάρες της τοστιέρας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Μεταφέρουμε 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα στην τοστιέρα, κλείνουμε, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το pancake από την τοστιέρα, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα, αλείφοντας κάθε φορά με 1 κ.γ. σπορέλαιο και τις 2 σχάρες.
- Σερβίρουμε με μέλι και φρούτα του δάσους, και γαρνίρουμε προαιρετικά με φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com