Κρήτη: Οι απάτες με παράνομες επιδοτήσεις μετακινήθηκαν …από τα βοσκοτόπια στους ελαιώνες

Αρχικά ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν στις 12 Φεβρουαρίου με σκοπό να διευθετήσει την τύχη της Ουκρανίας, χωρίς να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους. Δύο ημέρες αργότερα, η καυστική ομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς στο Μόναχο έβγαλε νοκ άουτ την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πητ Χέγκσιθ: “Ήρθε η ώρα να επενδύσουμε, γιατί δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι η αμερικανική παρουσία θα διαρκέσει για πάντα”.
Την Τρίτη, στο Ριάντ, Αμερικανοί και Ρώσοι ανανέωσαν τον διμερή διάλογο, ενώ οι Ευρωπαίοι (ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, προσκεκλημένοι του Εμανουέλ Μακρόν), προσπαθούσαν από τη Δευτέρα να αντιδράσουν στο Παρίσ.
Οι διατλαντικές σχέσεις έχουν κλονιστεί σοβαρά. Είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής; Ο Serge Jaumin, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο ULB και συνδιευθυντής του Centre interdisciplinaire d’étude des Amériques, παραμένει επιφυλακτικός, αν και στέκεται με σκεπτικισμό μπροστά στις αμερικάνικες πρωτοβουλίες, για το αν οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούν μια ιστορική ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα στο A European Perspective.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος