• 22 Ιουνίου, 2024

Θερμοκήπιο 1.000 εκτάρια

Vinkmag ad

Κατασκευάστηκε γιγαντιαίο θερμοκήπιο στην Αλγερία για να ανταγωνιστεί την Ισπανία και το Μαρόκο στην ευρωπαϊκή αγορά τομάτας
Με ολλανδική τεχνολογία, το θερμοκήπιο αυτό καταλαμβάνει 1.000 εκτάρια 10.000 στρέμματα και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για τον μήνα Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Hortoinfo.- 15/05/2024
Η Αλγερία ξεκίνησε την κατασκευή θερμοκηπίων στο αλγερινό τμήμα της Σαχάρας, με την προοπτική να κατακτήσει έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά τομάτας και να εισέλθει στον ανταγωνισμό μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση «La Nouvelle Tribune», αυτό το έργο στοχεύει «να μετατρέψει την έρημο σε μια ευημερούσα γεωργική περιοχή, ικανή να θρέψει τον τοπικό πληθυσμό και να εξάγει μαζικά ντομάτες και πιπεριές».
Πρόκειται για πρωτοβουλία του ομίλου Souakri, με παρουσία στον κατασκευαστικό τομέα και στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις ο οποίος έχει επεκταθεί πλέον και στην κατασκευή γιγάντων θερμοκηπίων.
Η χρήση προηγμένων τεχνολογιών, ιδιαίτερα των ολλανδικών, θα επιτρέψει να ξεκινήσουν οι δοκιμές καλλιέργειας στα τέλη Μαΐου, με την πρώτη συγκομιδή να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2024. Το συγκρότημα εκτείνεται σε πάνω από χίλια εκτάρια, με το μεγαλύτερο μέρος να είναι αφιερωμένο στην καλλιέργεια κηπευτικών επισημαίνει η La Nouvelle Tribune».
Για την παροχή ενέργειας κατασκευάστηκε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που εγγυάται την παραγωγή της καλλιέργειας χωρίς αποτύπωμα άνθρακα, ένα κριτήριο που παίζει σημαντικό ρόλο για την ευρωπαϊκή αγορά που ενδιαφέρετε ιδιαίτερα για τις οικολογικές πρακτικές που ακολουθούνται στην παραγωγή.
Στην πρώτη φάση θα παράγονται έξι εκατομμύρια κιλά ντοματας ετησίως, με έσοδα από εξαγωγές περίπου 460 εκατομμυρίων ευρω στην τελική φάση, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές της Ευρώπης και του Περσικού Κόλπου.
Η σχεδιαζόμενη επένδυση υπολογίζεται στα 100 δισ. δηνάρια, 850 εκατ. ευρώ περίπου. Και θα διμηουργηθουν περίπου 10.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ο όμιλος Souakri προσφέρει επίσης εξειδικευμένα logistics για τη μεταφορά προϊόντων σε λιμάνια και αεροδρόμια, διευκολύνοντας έτσι την εξαγωγή των κηπευτικών προς τους προορισμούς τους.

https://hortoinfo.es/megaproyecto-de-invernaderos-en…

Loading

  Read Previous

  Εξοπλισμός γραφείου – Πως θα βρείτε την κατάλληλη καρέκλα εργασίας

  Read Next

  Κρήτη: Κατέρρευσε στην πλατεία του χωριού και έχασε τη ζωή του

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular