• 21 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Οι απάτες με παράνομες επιδοτήσεις μετακινήθηκαν …από τα βοσκοτόπια στους ελαιώνες

Φωτιά σε αίθουσα του Πολυτεχνείου Κρήτης εν ώρα μαθήματος (Φωτο)

Κρήτη: Τροχαίο ατύχημα στις Μοίρες- Συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα

Στην Εντατική 8χρονος μαθητής που πνίγηκε από φλούδα πορτοκαλιού

H  έρευνα των αστυνομικών του ΤΑΕ Μεσαράς αποκάλυψε ολόκληρο  οπλοστάσιο, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας

Τα άγρια χόρτα της Κρητικής γης στο πιάτο μας από τους  καταξιωμένους σεφ της Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας (Φωτο)

Τοποθέτηση απινιδωτών τελευταίας γενιάς σε Σοκαρά και Στάβιες

Στην πίστα της Φανερωμένης ο 1ος αγώνας Scramble για το 2025 στην Κρήτη

O Δήμος Γόρτυνας, ενημερώνει και προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες, για τα δέντρα που  εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων

28ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Vinkmag ad

Κρεμ Μπρουλέ σε 2 λεπτά απο τον Άκη Πετρετζίκη

Vinkmag ad



Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το λαχταριστό γλυκό που θυμίζει γλυκό της γιαγιάς; Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο για να δημιουργήσετε το γλυκό και υπόσχεται πως χρειάζεστε μόνο 2 λεπτά.

Μία από τις πρώτες καταγραφές αυτού του νόστιμου επιδόρπιου στη γαλλική του μορφή ήταν το 1691, αλλά η προέλευσή του δεν μπορεί να είναι πραγματικά καθόλου γαλλική! Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία, και οι τρεις ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει την πρώτη έκδοση της διάσημης κρεμ μπρουλέ. Ωστόσο, οι ιστορικοί τροφίμων συμφωνούν γενικά ότι οι κρέμες ήταν πολύ δημοφιλείς στον Μεσαίωνα και στην πραγματικότητα η δημοτικότητά τους κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υλικά

400 γρ. τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. γάλα πλήρες

50 γρ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, προαιρετικά

Για τη σύνθεση

30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ή 4 ατομικές πυρίμαχες φόρμες και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με το φλόγιστρο.
  5. Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Διατηρούμε με μεμβράνη στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Για να φτιάξετε όλες τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη, μπείτε στο akispetretzikis.com/

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο red velvet κέικ για την ημέρα των ερωτευμένων!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Χίος: Έκτακτη γενική συνέλευση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών – Κάνουν λόγο για “πειθαρχικές διώξεις” (βίντεο)

    Read Next

    Ρωσία: Έφτασε στη χώρα ο Αλεξάντρ Βίνικ, αφού αφέθηκε ελεύθερος από τις ΗΠΑ

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular