• 25 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Ο πρόεδρος Σίσι συγχαίρει τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας

Vinkmag ad


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συνεχάρη τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη, και του ευχήθηκε επιτυχία στην επίτευξη των φιλοδοξιών του συριακού λαού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Παρασκευή η αιγυπτιακή προεδρία.

Ο Άχμεντ αλ Σάρα, ισλαμιστής που κάποτε ήταν σύμμαχος της Αλ Κάιντα, επιδιώκει να εξασφαλίσει υποστήριξη από ηγέτες του αραβικού κόσμου και της Δύσης μετά την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ πέρυσι. Ο Σάρα ήταν επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), η οποία ηγήθηκε της συμμαχίας ανταρτών που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι έχει καταστείλει τα ισλαμιστικά κινήματα στο πολυληθέστερο κράτος του αραβικού κόσμου, το οποίο έχει ευρεία επιρροή στη Μέση Ανατολή και είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Φεβρουαρίου

    Read Next

    Ο πρόεδρος κατηγορεί τον Τραμπ για φασιστικές αντιλήψεις

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular