• 17 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Τέμπη: Το Τυμπάκι και η Νότια Κρήτη ετοιμάζονται να στείλουν δυναμικά το μήνυμα για “Δικαιοσύνη μέχρι Τέλους”

Hράκλειο: Χειροπέδες σε ζευγάρι μετά από αλληλομηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία

Απάτες ηλικιωμένων: Μετά την 48χρονη Κρητικιά από την Αλικαρνασσό, έπιασαν και «την ψηλή, ξανθιά»

Κρήτη: Πήγε να μαζέψει αγκινάρες και… τραυματίστηκε (Φωτο)

Εξαφάνιση 21χρονου: Έκκληση από την αδερφή του – Αγωνία για την τύχη του

Απογοήτευση για τα αθλητικά έργα στο Ν. Ηρακλείου- Κατάφορη αδικία που προσβάλει τον τόπο μας λέει η ΚΟΕ που ζητά άμεσα συνάντηση με το Βρούτση

Δικαιώθηκε και στο ποινικό δικαστήριο ο Δήμος Φαιστού για τις καταπατήσεις στην Παχιά Άμμο

Η επέκταση των ερευνών στα νότια της Κρήτης στο «μενού» της σημερινής συνάντησης Σκυλακάκη – Chevron στο Κάιρο

Ηράκλειο: Μαθήτρια αποκάλυψε στην ψυχολόγο του σχολείου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά ο πατέρας της

Τρεις συλλήψεις για παράνομο αποστακτήριο – συσκευαστήριο αλκοολούχων ποτών

Σε ύφεση η πυρκαγια στην Motor Oil – Τι αναφέρει η εταιρεία


Η φωτιά στα διυλιστήρια τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα – Στο σημείο συνεχίζουν να παραμένουν πυροσβεστικά μέχρι την πλήρη κατάσβεση της

Σε ύφεση τέθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους που εκδηλώθηκε περίπου στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης.

Η φωτιά στα διυλιστήρια τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να παραμένουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεση της ρίχνοντας νερό και αφρό. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο σημείο βρισκόντουσαν 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες  λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών.

μοτορ οιλ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil κατάφεραν και περιόρισαν την φωτιά στο σημείο έναρξης της και έτσι δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μotor Oil από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου οι οποίοι φέρουν εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο έπειτα από μία εμπλοκή κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), η οποία πυροδότησε έκρηξη και η οποία πιθανολογείται ότι ήταν η αιτία της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις.

motor oil

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Πηγή: skai.gr





Source link

    Read Previous

    ΕΛΑΣ: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» σήμερα

    Read Next

    Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular