• 19 Ιουνίου, 2024

Σκυλακάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Ο κανονισμός πυροπροστασίας είναι από πέρυσι τον Μάιο

Vinkmag adΕξήγησε ότι «οι ιδιοκτήτες που έχουν σπίτια στα δάση θα πρέπει να καταθέσουν το πιστοποιητικό πυροπροστασίας υπογεγραμμένο από ένα ειδικό επιστήμονα και το κόστος να ξεκινάει από 150 ευρώ».

Ο κανονισμός πυροπροστασίας είναι από πέρυσι το Μάιο και αφορά όσους έχουν σπίτια μέσα σε δάσος ή και σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια της δασικής έκτασης, διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Εξήγησε ότι «οι ιδιοκτήτες που έχουν σπίτια στα δάση θα πρέπει να καταθέσουν το πιστοποιητικό πυροπροστασίας υπογεγραμμένο από ένα ειδικό επιστήμονα και το κόστος να ξεκινάει από 150 ευρώ».

Τόνισε το πιστοποιητικό θα είναι άπαξ.

Ανέφερε ότι ειδικά για φέτος οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν τις εργασίες για το κλάδεμα και να γνωρίζουν το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κανονισμό το πιστοποιητικό πυροπροστασίας θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι 21 Ιουνίου, ενώ παράλληλα είναι σε ισχύ η πλατφόρμα του υπουργείου πολιτικής προστασίας για τα ακαθάριστα οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου και η προθεσμία είναι μέχρι 30 Ιουνίου.

Να αλλάξουν πάροχο αν διαπιστώσουν αύξηση στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο κάλεσε τους καταναλωτές μεσώ του ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Απέδωσε τις αυξήσεις στην άνοδο της τιμής του αερίου, στην αύξηση της τιμής του διοξειδίου του άνθρακα και στη μείωση της παραγωγής των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τον Μάιο.

Tόνισε πάντως πως ακόμα και τώρα, ο καταναλωτής μπορεί να βρει πράσινο τιμολόγιο κάτω από τα 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν νέες επιδοτήσεις λόγω της αύξησης της τιμής, ο κ Σκυλακάκης σημείωσε ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες από αυτές του Ιανουαρίου.

Πηγή: skai.grSource link

Loading

  Read Previous

  ΕΛΣΤΑΤ: Οι πολίτες την κατατάσσουν σταθερά στις πρώτες θέσεις

  Read Next

  ΑΠΘ: Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να κάνουν νέα κατάληψη

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular