• 14 Ιουλίου, 2024

Τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για τους ευάλωτους ηλικιωμένους της Αθήνας – News.gr

Vinkmag ad


«Κλειδί» το κουμπί SOS σε περίπτωση που κινδυνεύουν

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου (6 μ.μ. – 7 μ.μ.), ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» χρηματοδοτείται από τη ΔΑΕΜ και περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών, 10 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε ωφελούμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι». Τα βιομετρικά ρολόγια παρέχουν διάφορες λειτουργίες, όπως καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση κινδύνου, ο πολίτης μπορεί να ζητήσει βοήθεια, κρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS», που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Το έξυπνο ρολόι λειτουργεί και αυτόνομα. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία από το κέντρο παρακολούθησης, θα καλείται ο χρήστης μέσω του ρολογιού. Αν δεν ανταποκριθεί στην κλήση, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Τη Δευτέρα, στους χώρους του Χαμόγελου του Παιδιού (Γαρρυτού 80, Αγία Παρασκευή), ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, θα πατήσει το κουμπί, για να ενεργοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Source link

Loading

  Read Previous

  «Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του Ισραήλ» – News.gr

  Read Next

  Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες για όπλα και ναρκωτικές ουσίες στο Ρέθυμνο – News.gr

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular