• 27 Φεβρουαρίου, 2025
Vinkmag ad

Έκρηξη από χειροβομβίδα στο προξενείο της Κίνας

Vinkmag ad


Έκρηξη προκάλεσε ελαφριές φθορές προχθές Παρασκευή το βράδυ στο προξενείο της Κίνας στη Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ενημέρωσαν χθες Σάββατο οι αρχές, κάνοντας λόγο περί ενέργειας «τρομοκρατών».

Η ασφάλεια διαπίστωσε πως έγινε «έκρηξη», ανακοίνωσε το στρατιωτικό καθεστώς, που κατέλαβε την εξουσία με το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021, σε ανακοίνωσή του με την οποία επέρριψε την ευθύνη σε «τρομοκράτες».

«Περίπου 60 εκατοστά» κεραμιδιών της στέγης του διώροφου ακινήτου υπέστησαν «ζημιά», κατά την ανακοίνωση της χούντας.

Διενεργείται έρευνα σε συντονισμό με τους διπλωμάτες του προξενείου, πάντα σύμφωνα με το καθεστώς.

Αξιωματούχος στη Μανταλέι επιβεβαίωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πως υπήρξε «συμβάν στο κινεζικό προξενείο (…) αργά το βράδυ».

«Δεν είχαμε κανέναν τραυματία», καθησύχασε ο αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του συμβάντος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irrawaddy, εκσφενδονίστηκε χειροβομβίδα εναντίον του κτιρίου, το οποίο γενικά φρουρείται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η πρεσβεία της Κίνας στη Ρανγκούν δεν αντέδρασε όταν ερωτήθηκε σχετικά με το συμβάν από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Κίνα συγκαταλέγεται στους λιγοστούς υποστηρικτές σε διεθνές επίπεδο του στρατιωτικού καθεστώτος της πάλαι ποτέ Βιρμανίας: το προμηθεύει ιδίως με όπλα. Έχει ταχθεί υπέρ του σχεδίου του να οργανώσει νέες εκλογές, ώστε η χώρα, που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο μετά το πραξικόπημα, να αρχίσει διαδικασία «μετάβασης στη δημοκρατία».

Αναλυτές σημειώνουν πάντως πως παράλληλα, το Πεκίνο διατηρεί ανοικτούς διαύλους με ένοπλες οργανώσεις μειονοτικών ανταρτών που δρουν στη Μιανμάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Οι Παλαιστίνιοι υφίστανται «ανείπωτη φρίκη» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

    Read Next

    Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular