• 15 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Γάζα: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους δυο παιδιά, σε βομβαρδισμό του Ισραήλ σε σχολείο, σύμφωνα με την πολιτική προστασία

Vinkmag ad

[ad_1]

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας έκανε λόγο χθες Σάββατο για οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους δυο παιδιά, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον σχολικού κτιρίου στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου το οποίο είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εκτοπισμένων, ενώ από την πλευρά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως στοχοποίησαν μαχητές της Χαμάς.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά στους δυο παιδιά και δυο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε «ισραηλινό βομβαρδισμό στο σχολείο Χάλουα, που φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένους στην πόλη Τζαμπάλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Άλλοι «τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 19 παιδιά», συμπλήρωσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι στοχοποίησε «τρομοκράτες σε κέντρο διοίκησης που χρησιμοποιείτο άλλοτε ως σχολείο», διαβεβαιώνοντας ότι «έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να «περιοριστεί ο κίνδυνος να χτυπηθούν άμαχοι».

Από την 6η Οκτωβρίου, διεξάγει εντατικές χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να αποτραπεί η ανασύνταξη μονάδων της Χαμάς, κατ’ αυτόν.

Χθες ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του σκότωσαν τρεις «τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης και υπέστησαν τέσσερις απώλειες.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είχε έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.208 άνθρωποι στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Τουλάχιστον 46.537 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους έκτοτε στις ισραηλινές καταστροφικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στον θύλακο, που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε προχθές Παρασκευή στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet ωστόσο εκτιμά πως ο αριθμός των νεκρών τους πρώτους εννιά μήνες του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς ήταν υψηλότερος κατά 40% και πλέον από αυτόν που ανακοίνωναν οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές. Αξιοσημείωτα, η μελέτη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τους αγνοούμενους.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ υπολογίζει πως περίπου 10.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας που χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι είναι θαμμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

Λος Άντζελες: Τοξικοί καπνοί εξαιτίας των πυρκαγιών – Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω

Read Next

Λος Άντζελες: Στους 16 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές σύμφωνα με τις αρχές

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular