• 27 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Αποκριγιώματα στη Γέργερη: Αναβιώνουν το δρώμενο του γαϊδάρου και οι Φασκομηλάδες

Η γιαγιά αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» – Πήγε να τη ληστέψει αλλά κατέληξε νεκρός από το μαχαίρι της

Κρήτη: Εργαζόμενος κατάκλεψε τον εργοδότη του και έγινε “καπνός”

Δείτε όλο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη στα αγγλικά και τη σύνοψη στα ελληνικά

Βραβείο για την καινοτομία της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων Αμαρίου

Κλειστές αύριο οι υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας μετά τις 11:00 σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Στην Πρωινή Πτήση εκπρόσωποι των διοργανωτών της αυριανής κινητοποίησης στο Τυμπάκι (Το πρόγραμμα των δράσεων)

Τέμπη: Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Πορίσματος για τα Τέμπη, ο Πραγματογνώμονας Β. Κοκοτσάκης στην Πρωινή Πτήση: “Απόλυτη δικαίωση”

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Φαιστού Γ. Φασομυτάκης στην Πρωινή Πτήση για τα κτηριακά των σχολείων

Vinkmag ad

Δήλωση Παπαπέτρου για οφειλές Μπέου στον Δήμο Βόλου και ένσταση εκλογιμότητας

Vinkmag ad


Για απόσειση ευθυνών από πλευράς του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και μετάθεση αυτών ακόμη και σε στενούς συνεργάτες του κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκος Παπαπέτρος, σε δήλωσή του με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου επί της ένστασης εκλογιμότητας που είχε υποβάλει κατά του δημάρχου Βόλου.

Ειδικότερα, στην δήλωσή του, ο κ. Παπαπέτρου αναφέρει:

“Ως δίλημμα ορίζεται η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος, όταν ανάμεσα σε δύο τρόπους ενέργειας όποια επιλογή και αν κάνει, θα έχει σοβαρά προβλήματα και αβεβαιότητες.

Ασκώντας τη δεύτερη εκλογική μας ένσταση κατά του κου Μπέου, με τον ισχυρισμό ότι είναι ασυμβίβαστη η άσκηση καθηκόντων δημάρχου σε όποιον οφείλει στο Δήμο – και ο Δήμαρχος ήταν συνυπεύθυνος για τα χρέη της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, της οποίας ετύγχανε Πρόεδρος – τον θέσαμε αντιμέτωπο με ένα σοβαρό δίλημμα. Ή ν’ αποδεχθεί ότι γνώριζε τις οφειλές, ή ν’ αποδώσει όλες τις ευθύνες στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, διότι, δήθεν, δεν τον ενημέρωσε εγγράφως, με ατομική ειδοποίηση προς τον ίδιο, για τις οφειλές του.

Χωρίς καμία ταλάντευση επέλεξε το δεύτερο, επιβεβαιώνοντας ότι η διατήρηση της εξουσίας υπερτερεί οποιασδήποτε άλλης αξίας.

Και έτσι θεώρησε προτιμότερο ν’ αποδώσει την παρατυπία της μη τυπικής γνωστοποίησης στη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, παρόλο που γνώριζε ότι η διευθύντρια ελέγχεται, σε πολλά επίπεδα, για τη συγκεκριμένη παράλειψη, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση περί των χρεών του, ενώ, εάν στο δίλημμα αυτό, έκανε την αυτονόητη δήλωση, ήταν βέβαιο ότι θα εξέπιπτε από τα καθήκοντά του.

Η ευκολία με την οποία αποσείει τις ευθύνες του και τις μεταθέτει σε άλλους, ας αποτελέσει το πρώτο δίδαγμα για τους λοιπούς συνεργάτες του. Πολλοί απ’ αυτούς θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για ενέργειές τους, στις οποίες με βεβαιότητα δεν προέβησαν με δική τους και μόνο πρωτοβουλία.

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή. Γνώριζε ο Δήμαρχος την υποχρέωσή του για εξόφληση των οφειλών της ΠΑΕ, όπως γνώριζε και η Υπηρεσία την αντίστοιχη δική της υποχρέωση για ενημέρωση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αυτό όμως που όλοι οι έχοντες τον κοινό νου γνώριζαν, ο «οφθαλμός της δίκης, ος τα πανθ’ ορά», παραβλέπει επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήση του Τσόρτσιλ ότι «όταν λέω για κοινό νου, δεν εννοώ αυτό που κοινώς εννοείτε».

Ενίοτε, αντί της ασφάλειας δικαίου, υπερισχύει η προσωπική μας ασφάλεια και ησυχία…”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Λιτόχωρο: Έτρεξαν στα “Ολύμπια Μονοπάτια” (εικόνες)

    Read Next

    Το Ελληνόπουλο που «έλαμψε» στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Λονδίνο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular