• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Vinkmag ad

Θ. Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση δεν έχει μέτωπο με τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Vinkmag ad


Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και η πολιτική σύγκρουση γύρω από αυτήν, ήταν το αποκλειστικό θέμα της συνέντευξης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη στο “Kontra Channel”.

Εισαγωγικά, «την Παρασκευή συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που έγινε αυτή η ανείπωτη τραγωδία και ο κάθε πολίτης αποφασίζει πώς θα συμμετάσχει σε αυτό το συλλογικό πένθος», δήλωσε ο υφυπουργός υπενθυμίζοντας ότι από την ίδια μέρα των προηγούμενων συγκεντρώσεων υπήρξε «μια προσπάθεια να χωρέσει όλο αυτό το συναίσθημα στον κομματικό ανταγωνισμό».

Όμως, «τις εβδομάδες που μεσολάβησαν, ακούσθηκαν απίστευτα πράγματα. Η κυβέρνηση ήταν και είναι υποχρεωμένη να αντιδρά όταν υπάρχουν κατηγορίες που εκτοξεύονται», διεμήνυσε ο Θ. Κοντογεώργης.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέχεια, «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός λειτουργούν πάντοτε με ψυχραιμία και θεσμικότητα», ζήτησε όμως «να διακρίνουμε τα όρια». Ειδικότερα, άλλο είναι «η θεμιτή και καλοδεχούμενη κριτική για την κυβερνητική πολιτική» και άλλο «η κριτική που εκφεύγει αυτού του πλαισίου και αφορά …συγκαλύψεις, ενορχηστρωτές συγκαλύψεων, όπως ακούσαμε από την αντιπολίτευση, ισοπεδωτική κριτική για τη δικαιοσύνη». Παρατήρησε δε, ότι αν το τελευταίο καταφύγιο κάθε πολίτη, η δικαιοσύνη, γίνεται βορά τέτοιας κριτικής, τότε η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα.

«Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους την Παρασκευή», ζήτησε και διευκρίνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι οπαδοί της κυρίας Κωνσταντοπούλου όσοι είναι στο δρόμο, μπορεί να βρίσκονται εκεί για διαφορετικούς λόγους». Εν προκειμένω, «κάποιοι για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών, κάποιοι για αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, κάποιοι θέλουν να μιλήσουν για δικαιοσύνη, για αλήθεια -όλα αυτά για τα οποία παλεύει και η ίδια η κυβέρνηση».

Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ζήτησε «να μην επαναληφθεί το λάθος του προηγούμενου μήνα, να μην γίνει προσπάθεια πολιτικής καπήλευσης». Και, επανέλαβε τη θέση της συμπολίτευσης, ότι «η κυβέρνηση διευκόλυνε με κάθε τρόπο την πρόοδο της δίκης», όπως επίσης τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, που είπε ότι θα διευκολύνει την προανακριτική: «Εκεί ό,τι είναι να συζητηθεί, θα συζητηθεί, και στο πλαίσιο αυτό θα λάμψει η αλήθεια», υπογράμμισε.

Τόνισε δε, ότι «δεν υπάρχει καμία αντιδικία της κυβέρνησης με τους συγγενείς των θυμάτων» και εν συνεχεία, «σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μέτωπο με τους γονείς, με τους συγγενείς, με κανένα άνθρωπο που πραγματικά βιώνει αυτό το τεράστιο δράμα». Εξ άλλου, «ο κόσμος που στηρίζει την κυβέρνηση, δεν είναι λιγότερο ευαίσθητος», επεσήμανε προσθέτοντας ότι ο ίδιος αυτός κόσμος «δεν θέλει να δέχεται κατηγορίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα -και σε αυτά θα υπάρχει απάντηση».

Σύμφωνα με τον Θ. Κοντογεώργη, «αν κάποιος έχει επιλέξει την όξυνση και την πόλωση, αυτός δεν είναι η κυβέρνηση, η οποία είναι στη θέση του αμυνόμενου», σημείωσε συμπληρώνοντας: «Έχουμε υποφέρει από βιτριολικό λόγο, (αλλά) οι πολίτες έχουν μνήμη».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι «η κυβέρνηση δεν παρενέβη πουθενά για να δημιουργήσει πρόσκομμα ή κώλυμα στη δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν εμποδίζει και δεν επιθυμεί να κρατάει αυτή η υπόθεση καιρό», ο υφυπουργός ανέφερε και το εξής: «Η σταθερότητα στη χώρα μας και στην κυβέρνηση ειδικά την περίοδο αυτή είναι σημαντική». Και, έκλεισε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κάποιο σχέδιο εις βάρος της κυβέρνησης, η οποία «αισθάνεται απόλυτα ασφαλής και σταθερή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Γ. Γεραπετρίτης από ΣΑ του ΟΗΕ: Επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε όλοι προς το τέλος του ολέθρου στην Ουκρανία

    Read Next

    Η Βόρεια Μακεδονία ήταν η μοναδική χώρα των Δυτικών Βαλκανίων που απείχε από την ψηφοφορία στη ΓΣ του ΟΗΕ για την υποστήριξη στην Ουκρανία

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular