• 27 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Πρόταση του Δ. Αγίου Βασιλείου για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Μελάμπων και Σπηλίου

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναλυτικά όλοι οι πίνακες, τα γραφήματα και οι φωτογραφίες του πορίσματος (Φωτο)

Ηράκλειο: Συγκίνηση με τραγούδι για τα Τέμπη σε στίχους 15χρονης μαθήτριας (Βίντεο)

Αποκριγιώματα στη Γέργερη: Αναβιώνουν το δρώμενο του γαϊδάρου και οι Φασκομηλάδες

Η γιαγιά αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» – Πήγε να τη ληστέψει αλλά κατέληξε νεκρός από το μαχαίρι της

Κρήτη: Εργαζόμενος κατάκλεψε τον εργοδότη του και έγινε “καπνός”

Δείτε όλο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη στα αγγλικά και τη σύνοψη στα ελληνικά

Βραβείο για την καινοτομία της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων Αμαρίου

Κλειστές αύριο οι υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας μετά τις 11:00 σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Vinkmag ad

Πέθανε ο Κώστας Σημίτης σε ηλικία 88 ετών

Vinkmag ad


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην πρωθυπουργός και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέθανε το πρωί στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους και δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.

Ο Κώστας Σημίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στη Γερμανία και την Αγγλία. Δίδαξε ως υφηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κόνσταντς το 1971 και ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γκίσσεν την περίοδο 1971-1975. Το 1977 εκλέχτηκε καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1965 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ομίλου “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”.

Στη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό και από το 1970 συμμετείχε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ) ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στο πρώτο Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος. Διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας (1981-1985), Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1985-1987) και Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου (1993-1995). Το 1985 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πειραιά, όπου επανεκλέγεται συνεχώς έως σήμερα.

Στις 18 Ιανουαρίου 1996 εξελέγη πρωθυπουργός και στις 30 Ιουνίου 1996 πρόεδρος του Κινήματος, θέσεις τις οποίες διατήρησε μέχρι τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 και μέχρι το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ της 8ης Φεβρουαρίου 2004, αντίστοιχα.

Κυριότερα έργα του: “Η δομική αντιπολίτευση” (1979), “Θέσεις για την πολιτική στρατηγική του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος” (1980), “Για μια κοινωνία ισχυρή, για μια ισχυρή Ελλάδα” (1995), “Για μια ισχυρή Ελλάδα” (τρίτομο, 2002), “Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα 1996-2004” (2005). Επίσης έχει γράψει: “Gute Sitten und Ordre Public” (1959), “Δίκαιο της ευρεσιτεχνίας” (1967 και δεύτερη έκδοση 1999), “Verbraucherschutz, Schlagwort oder Rechtsprinzip?” (1976).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Το love story με τον πάνω από 30 χρόνια σύζυγό της και το μυστικό της ευτυχίας τους

    Read Next

    Διοικητής Νοσοκομείου Κορίνθου για Σημίτη: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας χωρίς τις αισθήσεις του

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular