• 27 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Πρόταση του Δ. Αγίου Βασιλείου για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Μελάμπων και Σπηλίου

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναλυτικά όλοι οι πίνακες, τα γραφήματα και οι φωτογραφίες του πορίσματος (Φωτο)

Ηράκλειο: Συγκίνηση με τραγούδι για τα Τέμπη σε στίχους 15χρονης μαθήτριας (Βίντεο)

Αποκριγιώματα στη Γέργερη: Αναβιώνουν το δρώμενο του γαϊδάρου και οι Φασκομηλάδες

Η γιαγιά αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» – Πήγε να τη ληστέψει αλλά κατέληξε νεκρός από το μαχαίρι της

Κρήτη: Εργαζόμενος κατάκλεψε τον εργοδότη του και έγινε “καπνός”

Δείτε όλο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη στα αγγλικά και τη σύνοψη στα ελληνικά

Βραβείο για την καινοτομία της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων Αμαρίου

Κλειστές αύριο οι υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας μετά τις 11:00 σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Vinkmag ad

Παγκόσμια έκπληξη για το σχέδιο του Τραμπ να μετατραπεί η Γάζα σε Κυανή Ακτή – Αραβική κατακραυγή

Vinkmag ad


Νέες απειλές της Χαμάς, πανηγυρισμοί από την ισραηλινή άκρα δεξιά, προειδοποιήσεις από αραβικά κράτη – «κλειδιά», όπως η Σαουδική Αραβία ότι δεν θα επιτρέψει να επισκιαστεί η «λύση των δύο κρατών», συμπεριλαμβάνονται στις αντιδράσεις για τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ για «αμερικανική ιδιοκτησία» της Γάζας με στόχο να μετατραπεί σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

Ενώπιον του πρώτου ξένου ηγέτη που προσκλήθηκε από τη νέα αμερικανική προεδρία, του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την επίμαχη πρόταση ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρέπει να μετεγκατασταθούν από τη Γάζα «σε νέα σπίτια αλλού, γιατί αλλιώς θα καταλήξουν να πεθάνουν».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργόςχαρακτήρισε την ιδέα «αντισυμβατική» και «φρέσκια».

Η προσέγγιση με τη Σαουδική Αραβία στον «αέρα»

Κατηγορηματικά έσπευσε να απορρίψει το σχέδιο Τραμπ η Σαουδική Αραβία, η οποία διατράνωσε την αταλάντευτη υποστήριξή της στο ειρηνευτικό σχέδιο για λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή. Υποστήριξη σε ένα παλαιστινιακό κράτος σημαίνει ότι χωρίς ανάλογες εγγυήσεις οι σχέσεις με το Ισραήλ δεν θα εξομαλυνθούν, ανακοίνωσε το Ριάντ.

Ήδη, η Αίγυπτος και η Ιορδανία, κατήγγειλαν το σχέδιο ως απόπειρα εκτοπισμού ενώ κατά την Ουάσινγκτον ήταν υποψήφιες χώρες για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων.

Αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε την πρόταση «συνταγή για τη δημιουργία χάους και έντασης στην περιοχή» και προειδοποίησε ότι ο λαός στη Γάζα «δεν θα επιτρέψει να περάσουν αυτά τα σχέδια».

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ριάντ Μανσούρ, κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να «σεβαστούν τον πόθο του παλαιστινιακού λαού» να ζήσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην Ουάσινγκτον Δημοκρατικοί γερουσιαστές χαρακτήρισαν το σχέδιο «τρελό» και «επικίνδυνο».

Ωστόσο, εγκωμιάστηκε από την ισραηλινή ακροδεξιά, με τον ακροδεξιό πρώην υπουργό ‘Αμυνας, Itamar Ben Gvir να χαρακτηρίζει τα σχέδια «δικαίωση του πολέμου».

«Εργοτάξιο κατεδάφισης» η Γάζα – Στρατιωτική δράση αν κριθεί αναγκαίο

«Οραματίζομαι ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ζουν στη Γάζα, την οποία θα επισκεπτώ σύντομα μαζί με τη Σαουδική Αραβία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Θα είναι δική μας ευθύνη να απαλάξουμε τον τόπο από εκρηκτικά, όπλα και ερείπια», είπε και παρομοίασε για ακόμη μια φορά τον παλαιστινιακό θύλακα με «εργοτάξιο κατεδάφισης» .

Σε ερώτηση δημοσιογράφου περί αποστολής αμερικανικών δυνάμεων και βία, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι αυτό θα συμβεί αν κριθεί αναγκαίο.

Την ώρα που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποστέλει στο Κατάρ αντιπροσωπεία για τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς σχετικά με την επόμενη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, αμερικανικές πηγές χαρακτηρίζουν ως μη βιώσιμο το συγκεκριμένο σχέδιο αν και στην τρίτη φάση προβλέπει την αναοικοδόμηση της Γάζας.

Ο αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν υποστηρίζει την ισραηλινή κυριαρχία στην «Ιουδαία και τη Σαμάρεια», τον βιβλικό όρο που χρησιμοποιούν πολλοί Ισραηλινοί για να περιγράψουν το παλαιστινιακό έδαφος. «Το συζητάμε με πολλούς και αρέσει η ιδέα», απάντησε ο Τραμπ.

Την ίδια ώρα, η Elise Stefanik, η οποία πρόκειται να γίνει η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη ότι το Ισραήλ έχει «βιβλικό δικαίωμα» να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Προηγούμενο σχέδιο Τραμπ: Παραλιακό θέρετρο η Βόρεια Κορέα

Τα σχόλια του Τραμπ θυμίζουν την πρόταση που διατύπωσε προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το 2018, όταν παρουσίασε βίντεο πωλήσεων με αστραφτερούς ουρανοξύστες, προσφέροντας ανάπτυξη ακινήτων με αντάλλαγμα τη να παραιτηθεί από τα πυρηνικά της όπλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

    Read Next

    Πάνω από 440 σεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ από την 1η Φεβρουαρίου – Συνεχείς οι δονήσεις σε Αμοργό και Σαντορίνη

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular