• 26 Φεβρουαρίου, 2025
Vinkmag ad

Συρία: Δεν χρειάζεται μια βιαστική επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία, δηλώνει ο Σύρος ΥΠΕΞ

Vinkmag ad


Ο υπουργός Εξωτερικών της de facto μεταβατικής κυβέρνησης της Συρίας, Ασαντ αλ Σιμπάνι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια βιαστική επιστροφή στη χώρα Σύρων προσφύγων που ζουν στη Γερμανία.

«Είναι ασφαλείς εκεί», είπε ο Σιμπάνι μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) στη Δαμασκό, όπου πρόκειται να συναντηθεί με την υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε.

Οι πρόσφυγες που έχει δεχθεί η Γερμανία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από πολλούς άλλους Σύρους πρόσφυγες και εκτοπισμένους σε άλλες περιοχές του κόσμου, είπε ο Σύρος ΥΠΕΞ.

Η πλειονότητα από τους περίπου 975.000 Σύρους που ζουν στη Γερμανία έφτασε εκεί ως πρόσφυγες, οι περισσότεροι από αυτούς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ρήμαξε τη Συρία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ έχει προτείνει να επιτραπεί στους Σύρους που ζουν στη Γερμανία να μεταβούν μία φορά στην πατρίδα τους, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το καθεστώς του πρόσφυγα. Με αυτόν τον τρόπο, κατά την υπουργό, θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους, πάνω από ένα μήνα μετά την ιστορική πτώση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε ότι καταρτίζονται οδηγίες αιτήσεων για να επιτραπούν αυτού του είδους τα ταξίδια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Με καρό σακάκι με patches και κόκκινη Chanel τσάντα σε exclusive dinner με τον Στέλιο Ρόκκο

    Read Next

    Προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού – «Περιβαλλοντική υπευθυνότητα» στη βραχυχρόνια μίσθωση

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular