• 27 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Πρόταση του Δ. Αγίου Βασιλείου για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Μελάμπων και Σπηλίου

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναλυτικά όλοι οι πίνακες, τα γραφήματα και οι φωτογραφίες του πορίσματος (Φωτο)

Ηράκλειο: Συγκίνηση με τραγούδι για τα Τέμπη σε στίχους 15χρονης μαθήτριας (Βίντεο)

Αποκριγιώματα στη Γέργερη: Αναβιώνουν το δρώμενο του γαϊδάρου και οι Φασκομηλάδες

Η γιαγιά αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» – Πήγε να τη ληστέψει αλλά κατέληξε νεκρός από το μαχαίρι της

Κρήτη: Εργαζόμενος κατάκλεψε τον εργοδότη του και έγινε “καπνός”

Δείτε όλο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη στα αγγλικά και τη σύνοψη στα ελληνικά

Βραβείο για την καινοτομία της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων Αμαρίου

Κλειστές αύριο οι υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας μετά τις 11:00 σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Vinkmag ad

Τα μυστικά της συνταγής του πιο γιορτινού γλυκού στην καλύτερη εκδοχή του

Vinkmag ad


Δείτε βήμα βήμα πώς τις φτιάχνει ο Άκη Πετρετζίκης!

Δίπλες γεμιστές με σοκολάτα: Τα μυστικά της συνταγής του πιο γιορτινού γλυκού στην καλύτερη εκδοχή του

Οι δίπλες είναι από τα γλυκά που όλοι λατρεύουν και όταν συνδυαστούν με σοκολάτα απογειώνονται! Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για δίπλες γεμιστές με σοκολάτα θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 5 αυγά, μεσαία
  • 3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. καρύδια
  • νερό, για το άλειμμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. καρύδια
  • κανέλα, σε σκόνη

Παρασκευή

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
  • Προσθέτουμε στο κάθε φύλλο 4 κομμάτια κουβερτούρας και τα καρύδια αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να τυλίξουμε τις δίπλες.
  • Αλείφουμε περιμετρικά τη ζύμη με νερό, διπλώνουμε προς τα μέσα και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει ο αέρας που μπορεί να υπάρχει.
  • Κόβουμε σε 4 κομμάτια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι.
    Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις δίπλες.
  • Σερβίρουμε με μέλι, λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και κανέλα.

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη για τέλειους κουραμπιέδες





Source link

    Read Previous

    Αστυνομικός της Βουλής: Δεκτό του αίτημά του να υποβληθεί η σύζυγος σε ψυχιατρική αξιολόγηση

    Read Next

    To EΡΤΝews στη Δαμασκό: Μετά τους πανηγυρισμούς για την πτώση του Άσαντ, ουρές για ένα κομμάτι ψωμί

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular