
Δείτε βήμα βήμα πώς τις φτιάχνει ο Άκη Πετρετζίκης!

Οι δίπλες είναι από τα γλυκά που όλοι λατρεύουν και όταν συνδυαστούν με σοκολάτα απογειώνονται! Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για δίπλες γεμιστές με σοκολάτα θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 5 αυγά, μεσαία
- 3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. καρύδια
- νερό, για το άλειμμα
- Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. μέλι
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. καρύδια
- κανέλα, σε σκόνη
Παρασκευή
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
- Κόβουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
- Προσθέτουμε στο κάθε φύλλο 4 κομμάτια κουβερτούρας και τα καρύδια αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να τυλίξουμε τις δίπλες.
- Αλείφουμε περιμετρικά τη ζύμη με νερό, διπλώνουμε προς τα μέσα και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει ο αέρας που μπορεί να υπάρχει.
- Κόβουμε σε 4 κομμάτια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. - Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις δίπλες.
- Σερβίρουμε με μέλι, λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και κανέλα.
Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη για τέλειους κουραμπιέδες