121929-273177

Ο ακτιβιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε Oscar αλλά μίλησε για την κλιματική αλλαγή (video)

Αφού τον «κακοποίησε» αρκούδα και κοιμήθηκε μέσα στο κουφάρι αλόγου

Στον Ινιάριτου το βραβείο σκηνοθεσίας για το «The Renevant», το κερδίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά – Στη Μπρι Λάρσον το Α” Γυναικείου – Δείτε όλα τα βραβεία!

Χωρίς μεγάλες ανατροπές και με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο κύλησε η 88η τελετή των Οσκαρ.

Ο Ντι Κάπριο έπειτα από μία περιπετειώδη πορεία 25 ετών στον χώρο και ενώ πολλές φορές έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, τελικά πήρε το πρώτο του Οσκαρ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Renevant. Οταν ανακοινώθηκε το όνομά του από την Τζούλιαν Μουρ στο Dolby Theater έγινε χαμός. Σχεδόν όλοι σηκώθηκαν πάνω και τον καταχειροκρότησαν. Εκείνος, εμφανώς συγκινημένος έδωσε μία ομιλία όχι μόνο για να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του αλλά και για να αφυπνίσει για το μέλλον του πλανήτη. «Μην παίρνετε τον πλανήτη για δεδομένο, εγώ δεν παίρνω το αποψινό για δεδομένο» είπε κλείνοντας, δείχνοντας ότι τα επόμενα χρόνια έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν τον ηθοποιό.

dicaprio-oscar-pic

 

https://www.youtube.com/watch?v=mnRDYUhwyEw

Συνολικά είναι το τέταρτο Όσκαρ που κερδίζει ο Μεξικανός σκηνοθέτης στην καριέρα του. Στην ομιλια του αποθέωσε τον πρωταγωνιστή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για την ψυχή του.

inaritu-oscar-pic

H έκπληξη ήταν η ταινία της χρονιάς. Εκεί που όλοι περίμεναν το The Renevant μετά τη βράβευση του Ινιάριτου και του Ντι Κάπριο τελικά το οσκαρ πήγε στο Spotlight.

Η ταινία ακολουθεί τους δημοσιογράφους που είχαν προχωρήσει το 2002 στην αποκάλυψη ότι στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συγκάλυπταν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ιερωμένους. Στην εφημερίδα Boston Globe είχε δοθεί βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις της όσον αφορά το σκάνδαλο.

 

Loading