33 αθλητές σε 12 αθλήματα η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Καλή επιτυχία
olimpiada neon

Με στόχο την κατάκτηση μεταλλίων και τη διάκριση θα συμμετάσχει η χώρα μας στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6-18 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η ελληνική αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 14 αθλητές και 19 αθλήτριες, αναχωρείσε σήμερα  (Τρίτη 2 Οκτωβρίου, 15:45) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς.

Οι 33 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος σε 12 αθλήματα.

Αναλυτικά ανά άθλημα:

Στίβος (13 αθλητές/τριες): Παναγιώτα Δόση, Όλγα Φιάσκα, Γεράσιμος Καλογεράκης, Σπυριδούλα Καρύδη, Σοφία Κεσσίδη, Σταυρούλα Κοσμίδου, Αντώνιος Σάντας, Βασιλεία Σπύρου, Θεόδωρος Ζιώγας, Άνθιμος Κελεπούρης, Ιωάννης Καμαρινός, Ελένη Ιωαννίδου, Ελίνα Τζένγκο
Κολύμβηση (4): Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ελένη Κοντογεώργου, Νικόλ Παυλοπούλου, Σάββας Θώμογλου
Ταεκβοντό (3): Ανάργυρος Σοφοτάσιος, Γεώργιος Ιωάννου, Φανή Τζέλη
Κωπηλασία (3): Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, Στέφανος Καράκογλου
Ιστιοπλοΐα (2): Αικατερίνη Δίβαρη, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης
Άρση βαρών (2): Γεράσιμος Γαλιατσάτος, Μαρία Καρδαρά
Ενόργανη Γυμναστική (1): Ελβίρα Κατσάλη
Καταδύσεις (1): Νικόλαος Μόλβαλης
Καράτε (1): Κυριακή Κυδωνάκη
Ρυθμική Γυμναστική (1): Ιωάννα Μαγοπούλου
Επιτραπέζια αντισφαίριση (1): Ιωάννης Σγουρόπουλος
NEOIΤραμπολίνο (1): Αντωνία Σακελλαρίδου

Το 2010, στην πρώτη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Σιγκαπούρη, η Ελλάδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια, δύο ασημένια και τρία χάλκινα. Οι Μιχάλης Ναστόπουλος – Απόστολος Λαμπρίδης πήραν ασημένιο στην κωπηλασία (δίκωπος άνευ), η Ζωή Παρασκευοπούλου ασημένιο στην τοξοβολία (διπλό μεικτό), οι Λυδία Νταλαμάγκα – Ελένη Διαμαντή χάλκινο στην κωπηλασία (δίκωπος άνευ), ο Θεόδωρος Χρυσανθόπουλος χάλκινο στον στίβο (επί κοντώ) και η εθνική ομάδα μπάσκετ 3×3 αγοριών χάλκινο με νίκη επί των ΗΠΑ στον «μικρό τελικό».
Το 2014 στη Ναντζίνγκ της Κίνας, η χώρα μας κατέκτησε τρία μετάλλια, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο. Ο Απόστολος Χρήστου πήρε ασημένιο στην κολύμβηση (50μ ύπτιο), η Αθηνά – Μαρία Αγγελοπούλου ασημένιο στην κωπηλασία (μονό σκιφ) και ο Μάριος Γιακουμάτος χάλκινο στη ξιφασκία (μικτή ομάδα Ευρώπης κόντρα σε Ασία – Ωκεανία).

 

 

 

πηγή:filathlos.gr