9 έξυπνες φράσεις για να βάλετε τους αγενείς ανθρώπους στην θέση τους
sd

Είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου. Ωστόσο, αν μπορέσετε να αντισταθείτε στην αρχική σας αντίδραση και να αμυνθείτε με αδέξιες ερωτήσεις ή ακατάλληλα σχόλια χάνοντας τον αυτο- έλεγχό σας, μπορεί να εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω 9 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους αγενείς ανθρώπους.

”Σε ευχαριστώ”
Ένα απλό σε ευχαριστώ είναι απλά μαγικό. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στον αγενή συνομιλητή σας, ότι δεν είστε θυμωμένοι. Η αγένεια και ο θυμός είναι δείγμα ενός ανώριμου ανθρώπου. Η ευγενική σας απάντηση σημαίνει, ότι αναγνωρίζετε την αγένεια του άλλου, αλλά δεν σας επηρεάζει.

”Εκτιμώ την οπτική σου”
Αυτή η φράση σημαίνει, ότι είστε διατεθειμένοι να συνεχίσετε την συζήτηση, αν ο συνομιλητής φερθεί με σεβασμό και λάβει υπόψιν του τα συναισθήματά σας. Αν αυτό δεν πιάσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φράση.

”Νομίζω ότι είναι καλύτερο να σταματήσουμε αυτή την συζήτηση τώρα”
Αν αισθάνεστε, ότι είστε έτοιμοι να χάσετε τον έλεγχο και να ξεκινήσετε καυγά είναι προτιμότερο να σταματήσετε την συζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να μετανιώσετε για όσα είπατε. Επίσης, ο συνομιλητής σας θα το σκεφτεί διπλά την επόμενη φορά που θα θελήσει να σας πει κάτι αγενές.

”Γιατί μου το λες αυτό; Τι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις;”
Αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ αποτελεσματικές σε ομαδικές συναντήσεις, όταν κάποιος προσπαθεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Αν ο αγενής συνομιλητής λάβει μια ήρεμη, θα ταραχθεί και θα έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Χάρη σε αυτές τις ερωτήσεις θα μπορέσετε να μετατρέψετε κάθε συζήτηση σε μια ώριμη συζήτηση σχετικά με αμφιλεγόμενα θέματα.

”Αυτά που λες με πληγώνουν”
Εξηγήστε στον άλλον τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί στα λόγια του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας από σκληρά και ακατάλληλα μελλοντικά σημάδια.

”Έχεις δίκιο”
Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν την άποψη ενός άλλου ανθρώπου. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι η άποψη του άλλου είναι σωστή πείτε το.

”Πάντα έχεις κάτι αρνητικό να πεις ε; Σου αρέσει να είσαι αγενής;”
Πολλές φορές, οι αγενείς άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ότι αυτό που λένε δυσαρεστεί τους άλλους. Όταν δείχνετε την δυσαρέσκειά σας σε μια αγενή συμπεριφορά τους ενθαρρύνετε να σκεφτούν καλύτερα στο μέλλον τα λεγόμενά τους.

”Σ’ αγαπώ”
Αυτή η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν κάποιος αγαπημένος σας άνθρωπος έχει άσχημη διάθεση και ξεσπάει σε εσάς. Υπενθυμίστε στην οικογένειά σας ότι την αγαπάτε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η διάθεση και η στάση τους.

”Απλά γελάστε”
Το ειλικρινές γέλιο ως απάντηση στην αγένεια μπορεί να βάλει τον αγενή συνομιλητή στην θέση του. Είναι μια αντίδραση που ο αγενής δεν περιμένει με τίποτα. Στην χειρότερη περίπτωση ο αγενής άνθρωπος θα φύγει και στην καλύτερη θα καταλάβει πόσο άσχημη είναι η συμπεριφορά του και θα ζητήσει συγγνώμη.