• 24 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Vinkmag ad

Συναγερμός και στην Ελλάδα για πιθανό χτύπημα σε ισραηλινό στόχο

Vinkmag ad



ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια επί ιρανικού εδάφους.

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα φέρεται να έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ειδικότερα τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, επί ιρανικού εδάφους.

Οι εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσπάθεια αντεκδίκησης με επίθεση κατά ισραηλινού στόχου όχι στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά σε τρίτη χώρα. Για ορισμένες υπηρεσίες του εξωτερικού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών, χωρίς πάντως, όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, να υπάρχει σαφής πληροφόρηση περί επίθεσης κατά συγκεκριμένου στόχου ή σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το διάστημα 2023-2024, εξάλλου, καταγράφηκαν δύο φορές σχέδια και απόπειρες επίθεσης κατά στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Η πρώτη απ’ αυτές ήταν τον Μάρτιο του 2023, όταν η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την ισραηλινή Μοσάντ συνέλαβαν δύο άτομα, υπηκόους Πακιστάν, που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στην εβραϊκή συναγωγή στο Μοναστηράκι.

Η δεύτερη υπόθεση καταγράφηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 με εμπρηστικές επιθέσεις χαμηλής έντασης κατά ενός ισραηλινού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι, αλλά και της συναγωγής στην ίδια περιοχή. Στα ίχνη των δραστών έφτασε από βίντεο και πειστήρια που εντόπισε στο σημείο της επίθεσης η Αντιτρομοκρατική.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι στη Θεσσαλονίκη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα φύλαξης σε σημεία που μπορεί να θεωρηθούν στόχοι, όπως το εβραϊκό μουσείο και σχολείο της πόλης.

Πηγή: skai.gr



Source link

    Read Previous

    Θεσσαλονίκη: Ο καύσωνας εκτόξευσε τις πωλήσεις κρύου νερού

    Read Next

    Φωτιά στο Κορωπί | ΣΚΑΪ

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular