• 6 Φεβρουαρίου, 2025

Τρίτη στην Ευρώπη η Ασημάκη στο Ταεκβοντό


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Λαμπριάνα Ασημάκη στα -49 κιλά στο Παγκόσμιο εφήβων/ νεανίδων που φιλοξενείται στην πόλη Τσαντσιόν της Νοτίου Κορέας.

Επιτυχια που έφτασε μετά ένα 24ωρο μετά το χρυσό μετάλλιο του Αριστείδη Νικόλαου Ψαρρού.

Η Ασημάκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον γύρο των «64», όπου επικράτησε 2-1 (6-4, 4-7, 7-6)της Μαροκινής Καλγί, ενώ προκρίθηκε στις «16» μετά τη νίκη επίσης με 1-2 (4-3, 4-6, 4-8) επί της Κχάν από το Ουζμπεκιστάν. Στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδό της στην 5άδα, νίκησε 2-0 (8-0, 11-1) την Ζουμαμπέκ από το Καζακστάν, ενώ «μπήκε» στα μετάλλια μετά τη νίκη (με αποβολή για αντικανονική παιχνίδι) επί της Γαλλίδας Φοφανά.

Η Ασημάκη παρά τις πρώτες βοήθειες που της παρασχέθηκαν, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον ημιτελικό απέναντι στην Μανγκίν από τις Φιλιππίνες (η τελευταία λίγο αργότερα στέφθηκε και πρωταθλήτρια κόσμου), με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία της Αηδονίδου στα -44 κιλά. Νίκησε κατά σειρά την Καβασίμα από την Ιαπωνία με 0-2 (2-4, 0-0), την Σπίλνερ από την Δανία με 2-0 (2-0, 5-2) και την Αιβαζιάν από την Αρμενία επίσης με 0-2 (3-12, 4-4).

Στα προημιτελικά, αν και κατέκτησε το πρώτο σετ απέναντι στην Τουρκάλα Εβίν με 7-2, έχασε τα υπόλοιπα δύο με 2-0 και 10-0 καταλαμβάνοντας έτσι την 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Δίπλα στον Θοδωρή Αθερίδη λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα της

    Read Next

    Τουρκία: Δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular