Με 300 ευρώ ανανέωσαν δίπλωμα 86χρονου με άνοια και καταρράκτη
Η βραβευμένη διεθνώς ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου για το Αλτσχάιμερ με τίτλο «Για θύμισέ μου», προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, σε μία εκδήλωση που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα προβολών του Housing Branch of Diplomatic Service Group Corporation Ltd στο Πεκίνο, είχε στόχο να τιμήσει τους φροντιστές των νοσούντων με Αλτσχάιμερ και να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στο ζήτημα.
«Πολλοί από εμάς μοιραζόμαστε την ιστορία ενός μέλους της οικογένειας ή ενός φίλου με Αλτσχάιμερ. Αυτό είναι μια θλιβερή, αλλά ισχυρή υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιράζονται πολύ περισσότερα απ’ όσα θέλουμε να πιστεύουμε. Ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ δεν γνωρίζουν σύνορα. Η ταινία φωτίζει τις συχνά παραγνωρισμένες, αλλά βαθύτατα επιδραστικές ιστορίες των φροντιστών και αποτελεί ένα κάλεσμα σε δράση για όλους μας προκειμένου να αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε τον αόρατο στρατό των φροντιστών», τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του.
Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Housing Branch of Diplomatic Service Group Corporation της Κίνας, Peng Zuo και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Πεκίνου για την νόσο του Αλτσχάιμερ, Gao Qiuni.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες μέλη της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ και της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας, Πρέσβεις και διπλωμάτες διαφόρων χωρών, εκπρόσωποι ΜΜΕ και πλήθος κόσμου, που κατόπιν της προβολής εξέφρασαν τη συγκίνησή τους και χαρακτήρισαν την ταινία βαθιά επιδραστική.
Η Πρεσβεία της Ελλάδας προγραμματίζει σύντομα και δεύτερη προβολή της ταινίας στην κινεζική πρωτεύουσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος