Απίστευτο: Έβαλαν στο μάτι το παγκάρι, έριξαν σκοινί και μπήκαν στην εκκλησία από το καμπαναριό!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μεγάλωσε στην Πάρο και είχε εικόνες μέσα από τη μαγειρική από πολύ μικρή, αν και όταν τη ρωτούσαν τι ήθελε να γίνει εκείνη έλεγε «Καπετάνιος!» καθώς της άρεσε να ταξιδεύει.
Το εστιατόριο των γονιών της στην Πάρο
«Μεγάλωσα στην Πάρο, ήμασταν μία πολύ αγαπημένη οικογένεια, πήραμε πολλή αγάπη σαν παιδιά. Μεγαλώσαμε ζεστά και προσγειωμένα, με αξίες, και προσπαθώ να το περάσω και στο παιδί μου. Μας έδειξαν ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που είναι μικρά και λίγα. Η μαμά μου μαγείρευε στο σπίτι. Οι γονείς μου είχαν ένα λίγα εστιατόρια στην Πάρο, ένα από τα 4. Ήμουν στα πόδια της μαμάς μου, ρωτούσα, μύριζα, δεν σκέφτηκα ότι θα είναι το επάγγελμά μου», είπε αρχικά.
Το όνειρο να γίνει καπετάνιος
Και συνέχισε: «Ήθελα να ταξιδεύω, να γίνω ναυτικός, σαν τον μπαμπά μου. Ο μπαμπάς μου ήταν πολύ ανοιχτόμυαλος. Με άφηναν να πάω στο εξωτερικό σε φίλους από 12 χρονών και άνοιξε έτσι και το μυαλό μου. Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Με τον Μανώλη έχουμε κάνει πολλά ταξίδια αλλά τώρα δεν μπορούμε πολλά. Όταν είχαμε το εστιατόριο της Πάρου και κλείναμε τον χειμώνα πηγαίναμε πολλά ταξίδια».
Η αγάπη στην μαγειρική και ο χρόνος για την οικογένεια
«Αγαπώ την ελληνική κουζίνα, ιταλική, γαλλική, και πολλές άλλες. Για μένα είναι από τις κορυφαίες του κόσμου η ελληνική κουζίνα. Το σάιτ μου το έχω πάνω από 15 χρόνια. Δουλεύω πάρα πολλές ώρες γιατί μου αρέσει. Τα πρώτα χρόνια είχα τύψεις ότι δεν αφιερώνω πολύ χρόνο στην κόρη μου και στην οικογένειά μου. Το έλυσα με τον ψυχολόγο μου», τόνισε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
«Είναι δύσκολο να είσαι με τον σύζυγο από το πρωί έως το βράδυ στην πίεση και στα άγχη της δουλειάς. Όταν θες να κάνεις οικογένεια πρέπει να βάλεις στην άκρη την δουλειά. Εμένα αυτό ωστόσο είχε μπει σαν μικρόβιο και ήθελα συνεχώς να ήθελα πολλά πράγματα. Νομίζω ότι έδωσα καλό παράδειγμα στο παιδί μου. Δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε άλλο παιδί γιατί ήταν δύσκολο καθώς «μπλέξαμε» με τις δουλειές», συμπλήρωσε.
«Δεν θα νιώσω ποτέ τύψεις επειδή κυνηγάω την ποιότητα. Είμαστε σταθερά 30 χρόνια με το ίδιο μαγαζί. Πήραμε πολλά ρίσκα. Στην ζωή μου όταν έβλεπα πρόβλημα αμέσως έψαχνα την λύση. Δεν είμαι γκρινιάρα αλλά μεθοδική».
Το πρόβλημα υγείας που πέρασε
Ανάμεσα σε άλλα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μίλησε και για το πρόβλημα υγείας που πέρασε. «Η δουλειά μου με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα υγείας που πέρασα που ξεκίνησε το 2010 και 2011 ολοκληρώθηκε. Όταν το βρεις πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου και να πεις “Ευχαριστώ Θεέ μου που το βρήκα, τώρα θα το πολεμήσω”. Όταν δεν το ξέρεις είναι το πρόβλημα. Ήμουν πάντα τυπική στον προληπτικό έλεγχο. Προτεραιότητά μου ήταν η υγεία μου. Έπρεπε να γιατρέψω αυτό το κομμάτι, η δουλειά με βοήθησε να φύγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο. Εκεί έγινα πιο δημιουργική. Μου έδωσε δύναμη. Έδωσα πολλές κατευθύνσεις σε ανθρώπους που το είχαν δει διαφορετικά. Το μοιράστηκα με την οικογένειά μου αλλά όχι με την μαμά μου, γιατί θα στεναχωριόταν. Της το είπα πριν από 1-2 χρόνια».
Διαβάστε επίσης: Πρώην παίκτης του MasterChef: «Θα έχω να το λέω ότι έχω χάσει δουλειά από τη Μπαρμπαρίγου»