Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

«Μία μεγάλη προσωπικότητα» και «έναν πραγματικό φίλο», αποχαιρετά η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, που εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ο Ελληνικός Εβραϊσμός πενθεί. Αποχαιρετά μια μεγάλη προσωπικότητα. Έναν πραγματικό φίλο.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, ήταν ανήσυχο πνεύμα και άνθρωπος με ευρείες αντιλήψεις. Αγωνίστηκε για πολλά – στον επιχειρηματικό στίβο, στα κοινά. Ως πολίτης και ως άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Πάντα με ήθος. Πάντα με πάθος.
Αντιμετώπιζε τους συνανθρώπους του με σεβασμό, χωρίς παρωπίδες, μακριά από διαχωριστικές γραμμές, διακρίσεις και προκαταλήψεις. Γινόταν ο ίδιος το παράδειγμα για αυτή τη στάση. Για να δείξει πως όταν κάτι το θέλουμε και πρέπει να γίνει … γίνεται.
Όντας Δήμαρχος της πόλης, μίλησε με θάρρος για όλα όσα η Θεσσαλονίκη γνώριζε αλλά δεν μιλούσε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Για ότι δεν έγινε και ότι έγινε σε αυτή την πόλη. Έξυσε πληγές γιατί ήξερε πως δεν μπορεί η γενέτειρα του να πάει μπροστά αν δεν γνωρίζει την ιστορία και αν δεν κοιτάξει κατάματα το παρελθόν.
Ήθελε η Πλατεία Ελευθερία να γίνει ένας τόπος μνήμης, που θα αντανακλά ακριβώς αυτό. Έκανε την αρχή. Με γενναιότητα, χωρίς κομφορμισμούς.
Ήταν ένας από τους πρώτους που ενστερνίστηκε το όραμα για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος και εργάστηκε ουσιαστικά για το σκοπό αυτό. Η συμβολή του ήταν θεμελιώδης για ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγα χρόνια.
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης τον τίμησε το Ιανουάριο του 2024. Για όλα όσα ήταν. Ντόμπρος, εξωστρεφής, δίκαιος. Ένας πραγματικός, γνήσιος, Θεσσαλονικιός.
Εμείς που τον ζήσαμε – που συμπορευτήκαμε μαζί του – η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης – ο Εβραϊσμός της Ελλάδος, θα τον θυμόμαστε πάντα. Αιωνία του η μνήμη», καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε επίσης:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος