Κρήτη: Με ορθοπεδικά τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο άντρας που έπεσε σε φρεάτιο
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα από τον Αμαζόνιο ότι «δεν υπάρχει επιστροφή» στην «επανάσταση καθαρής ενέργειας» στις ΗΠΑ, σε ένα μήνυμα προς τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ.
«Αποχωρώ από το αξίωμά μου τον Ιανουάριο, θα αφήσω στον διάδοχό μου και στη χώρα μου ένα γερό θεμέλιο για να συνεχίσουν να χτίζουν, αν το αποφασίσουν», τόνισε ο Μπάιντεν σε μια δήλωση από το Μανάου της Βραζιλίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους.
«Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να αρνηθούν ή να καθυστερήσουν την επανάσταση της καθαρής ενέργειας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμερική. Αλλά κανείς και κανένας δεν μπορεί την ανατρέψει», πρόσθεσε.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έγινε σήμερα ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφτηκε τον Αμαζόνιο, μια ιστορική και συμβολική επίσκεψη λίγους μήνες πριν από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, και τις ανησυχίες που φέρνει μαζί του για τη μελλοντική κλιματική πολιτική των ΗΠΑ.
«Ο αγώνας για την προστασία του πλανήτη μας είναι κυριολεκτικά ένας αγώνας για την ανθρωπότητα για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Ίσως η μόνη υπαρξιακή απειλή για όλα τα έθνη μας και όλη την ανθρωπότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος