• 24 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη: Ο Χάρος βγήκε παγανιά-Φόρτωσε το όχημα με φιάλες και βγήκε στον…δρόμο

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων -Επεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες κλοπής σε φαρμακεία του Ηρακλείου – Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης

Βασίλης Καλογήρου: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα και τα νύχια του

Πόσο ελαιόλαδο παράγουμε, πόσο τρώμε και πόσο το πουλάμε – Δείτε τιμές και πίνακες

Μεσαρά: Αλλαγές δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω Καρναβαλικών Εκδηλώσεων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οι λογιστές της Μεσαράς με κλειστά γραφεία στις 28 Φεβρουαρίου,  ενώνουν τις δυνάμεις τους στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

Κρήτη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα (Φωτο)

Τυμπάκι Κρήτης – Καρναβάλι 1982 όταν τα πράγματα ήταν πιο απλά-Βίντεο

Vinkmag ad

«Το όνομά μου είναι…»: Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στην Καλαμαριά

Vinkmag ad


«Το όνομά μου είναι… Βασιλική, Χριστίνα, Θεοδώρα, Χρύσα, Ράνια, Κατερίνα, Μαρία, Σοφία, Ελένη Λένα Πόπη Καρολάιν, Γαρυφαλλιά, Αναστασία, Βάσια, Πολυξένη, Χρυσοβαλάντω, Μόνικα, Βίκυ, Κατερίνα, Άννα, Πολυξένη, Μαίρη, Δέσποινα, Καίτη, Πόπη, Χρυσούλα, Ζωή, Μυρσίνη, Γιάννα, Κωνσταντίνα, Ανίσα, Σταυρούλα, Νεκταρία, Evin, Ευθυμία, Elona, Τζεβριέ, Όλγα, Αλεξάνδρα, Φρόσω, Νικολέτα, Γεωργία, Lonora, Χρυσή, Κυριακή, Ντίνα, Βαρβάρα, Γιούλα, Δήμητρα, Έρικα, Βιβή, Τούλα, Σούλα, Κική, Ανδρονίκη, Νίκη, Σούλα, Ρούλα, Φωτεινή, Φώφη, Τόνια, Αντωνία, Τόνια, Αγγελική, Καίτη, Σία, Ερασμία, Αφροδίτη, Έλλη, Λεμονιά, Ανθή, Καλλιόπη, Ουρανία, Νένα, Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μέλπω, Πέπη, Ιωάννα, Ρήνα, Ελευθερία, Ειρήνη, Λίνα, Αθανασία, Φώφη, Νέλλη, Ευαγγελία, Παναγιώτα, Μαρία, Έρση, Ξένια, Μυρτώ, Καλλιρρόη, Ρόη, Ιουλία, Βάσω, Αγγελική, Εύα, Τζένη, Ευφροσύνη, Ανδρομάχη, Φρύνη, Λουκία, Κέλλυ, Αλέκα, Θεοδοσία, Χρυσάνθη, Ρίτα, Μάρθα, Έλσα, Δάφνη, Αγγελίνα, Ρέα, Τζένη, Αθηνά, Μυρτώ, Διαμάντω, Ευγενία, Τζεβριέ, Δώρα, Μελίνα, Ασπασία, Αργυρώ, Συμέλλα, Γεσθημανή, Ηλέκτρα, Τάνια, Σάρα, Ναταλία, Αμαλία…»

Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας ενώνουν τη φωνή τους με εκατομμύρια φωνές σε κάθε γωνιά του κόσμου και συμμετέχουν με μια ξεχωριστή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Το όνομά μου είναι…» στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ο Δήμος Καλαμαριάς βάζει στο επίκεντρο την ενδοοικογενειακή βία σε μία εκδήλωση που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για μία σύγχρονη μάστιγα με θύματα μητέρες, συντρόφους, αδελφές, φίλες… Γυναίκες.

«Μπορεί η ισότητα των δύο φύλων να μην είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης, αλλά προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη, η εξάλειψη όμως των φαινομένων της βίας κατά των γυναικών, είναι ένα θέμα που σχετίζεται με την ποιότητα της δημοκρατία μας.

Με αφορμή τη θεσπισμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ως Δήμος Καλαμαριάς, που τα τελευταία δύο χρόνια θρήνησε 2 γυναίκες δολοφονημένες από το χέρι του συντρόφου τους,, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και δράσης: καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη.

Η εκδήλωση «Το όνομά μου είναι…», αναδεικνύει την ανάγκη να δώσουμε φωνή σε κάθε γυναίκα που βιώνει κακοποίηση, σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, και να την στηρίξουμε στον δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της. Καλούμε όλους τους πολίτες, τις οργανώσεις και τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη βία, όπου ο σεβασμός και η ισότητα θα είναι η βάση κάθε ανθρώπινης σχέσης» είναι το μήνυμα της Δημάρχου Καλαμαριάς και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ, Χρύσας Αράπογλου.

«Η 25η Νοεμβρίου δεν είναι άλλη μια μέρα στο εορτολόγιο των Παγκόσμιων Ημερών, αλλά σήμερα πιο πολύ από ποτέ, συμβολίζει τον αγώνα που δίνεται και τις καθημερινές μάχες που δυστυχώς χάνονται, μαζί με τις ζωές γυναικών, όπως το τελευταίο δεκαήμερο η Δώρα στο Αγρίνιο και η Γαρυφαλλιά από την Πάτρα. Ο Δήμος Καλαμαριάς στέκεται έμπρακτα και με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των γυναικών που αντιμετωπίζουν κάθε μορφή βίας γιατί απλώς και μόνο είναι γυναίκες… Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου μας είναι ένα κρίσιμο μέσο και εργαλείο, ώστε να υλοποιηθούν ουσιαστικές δράσεις ενδυνάμωσης και παροχής βοήθειας στις γυναίκες που το 2024 συνεχίζουν να βιώνουν τους προσωπικούς τους εφιάλτες. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους με σχέδιο και ψυχή» τονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας Φύλων, Θεοδώρα Κιφωνίδου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, το κοινό θα ακούσει τις μαρτυρίες γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΓΑΔΘ και Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. θα μιλήσουν ενημερώσουν για τις ενέργειες της Πολιτείας και το πώς οι γυναίκες μπορούν να προστατευθούν.

Περιλαμβάνεται, επίσης, πρόγραμμα με την υψίφωνο Νάντια Φιόρου στο τραγούδι και τη Βαλέρια Χαριτίδου στο πιάνο, ενώ η Χορωδία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, Αναστασίας Τσιρτσώνη θα ερμηνεύσει ειδικά επιλεγμένα τραγούδια με θέμα την κακοποίηση των γυναικών.

Επιπλέον, ξεχωριστό ρόλο στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς έχει η περφόρμανς με τίτλο «Τάματα» της Χριστίνας Τζιάλλα για τις γυναικοκτονίες από την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση KALLIERGON syn, που οργάνωσε και πραγματοποιεί από το 2023 μια ιδιαίτερη Διεθνή Καμπάνια Κατά των Γυναικοκτονιών ως στάση μηδενικής ανοχής και ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτή τη διαχρονική μάστιγα.

Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Κίναρος: Δώρο ένα γαϊδουράκι έλαβε η κυρά Ρηνιώ

    Read Next

    Εξάρχεια: Ξηλώνουν λαμαρίνες στο Μετρό στην πλατεία

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular