• 28 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Βραβείο για την καινοτομία της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων Αμαρίου

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη

Αφαίρεσαν καλώδια και άλλα αντικείμενα από φωτοβολταϊκά πάρκα αξίας 97.000 ευρώ

Πρόταση του Δ. Αγίου Βασιλείου για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Μελάμπων και Σπηλίου

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναλυτικά όλοι οι πίνακες, τα γραφήματα και οι φωτογραφίες του πορίσματος (Φωτο)

Ηράκλειο: Συγκίνηση με τραγούδι για τα Τέμπη σε στίχους 15χρονης μαθήτριας (Βίντεο)

Αποκριγιώματα στη Γέργερη: Αναβιώνουν το δρώμενο του γαϊδάρου και οι Φασκομηλάδες

Η γιαγιά αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» – Πήγε να τη ληστέψει αλλά κατέληξε νεκρός από το μαχαίρι της

Κρήτη: Εργαζόμενος κατάκλεψε τον εργοδότη του και έγινε “καπνός”

Δείτε όλο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη στα αγγλικά και τη σύνοψη στα ελληνικά

Βραβείο για την καινοτομία της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων Αμαρίου

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη

Vinkmag ad

Παρουσίαση του American Hellenic Institute στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Vinkmag ad


Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς συμμετείχαν ο Πρόεδρος και μέλη του American Hellenic Institute (ΑΗΙ) σε μία πανηγυρική συνεδρίαση υποδοχής και ακρόασής τους.

Είχαν προηγηθεί οι εκλογές για την ανάδειξη Προεδρείου της Επιτροπής με τον κ. Φίλιππο Φόρτωμα, βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, να αναδεικνύεται εκ νέου Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας, οι Αντιπρόεδροι και τα μέλη της Επιτροπής υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο του AHI, κ. Nick Larigakis, καθώς και αντιπροσωπεία 26 μελών και φίλων του AHI και ακολούθησε συζήτηση για τις δράσεις και τους σκοπούς του ΑΗΙ, αλλά και την σημασία ύπαρξης τέτοιων ομογενειακών οργανώσεων που μάχονται για τα συμφέροντα του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν συγκινητικές στιγμές καθώς οι προσκεκλημένοι ξεδίπλωσαν μεταξύ άλλων και τις προσωπικές τους ιστορίες για τη μετανάστευση των οικογενειών τους από την Ελλάδα στην Αμερική.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Φίλιππος Φόρτωμας δήλωσε: «Σταθερός άξονας της δράσης της Επιτροπής μας στην Α’ Σύνοδο που προηγήθηκε ήταν να μπορέσουμε να πραγματώσουμε κατά το δυνατόν περισσότερο τον ύψιστο σκοπό της, που δεν είναι άλλος από τη σύσφιξη των δεσμών της Μητέρας Πατρίδας με τους απόδημους. Αυτό πράξαμε με πλήθος θεματικών, αλλά και με την υποδοχή σημαντικών Ελλήνων που διαπρέπουν ανά τον κόσμο. Η επανεκλογή μου στην θέση του Προέδρου για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Επιτροπής με γεμίζει χαρά και ευθύνη και δεσμεύομαι να υπηρετήσω την Επιτροπή και τους σκοπούς της με προσήλωση. Η υποδοχή του American Hellenic Institute στην πρώτη μας συνεδρίαση είναι η απόδειξη ότι στη νέα σύνοδο που ξεκίνησε χθες θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς το έργο μας.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ζώδια σήμερα 9/12: Οι προβλέψεις της Δευτέρας

    Read Next

    Φλώρινα: Αίτημα του Δήμου για κήρυξη του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular