• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Νέα απάτη: Με πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα της «άδειασε» τον λογαριασμό

Κρήτη: Μπήκαν με το αγροτικό στο γήπεδο και προκάλεσαν ζημιές

Ηράκλειο: «Σκηνοθέτησε» κλοπή για να πάρει χρήματα από την ασφάλεια

Παρέμβαση Αυγενάκη για την ενίσχυση του ΑΤ Φαιστού και ΤΑΕ Μεσαράς κατά την τουριστική περίοδο

Κόβουν την πίτα τους οι Σύλλογοι της Κοινότητας Καμηλαρίου

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 5 Φεβρουαρίου

Απίστευτο: Ξήλωσαν καλαθάκια στον Άγιο Τίτο Τυμπακίου, έκλεψαν και λουλούδια καινουργιοφυτεμένα (Φωτο)

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης στην Πρωινή Πτήση, για την πορεία των μεγάλων έργων αλλά και τις χρηματοδοτήσεις για τις αθλητικές υποδομές – Άκρως αποκαλυπτική η παρέμβαση Αθουσάκη

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Κύκλωμα σε πολεοδομίες Χαλκιδικής: Ελεύθεροι αφέθηκαν 20 από τους 21 συλληφθέντες με ή χωρίς περιοριστικούς όρους- Τη Δευτέρα απολογείται ο τελευταίος


Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι απολογίες των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς με επίκεντρο της Πολεοδομίες των δήμων Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας, στη Χαλκιδική.

Από τους συνολικά 21 συλληφθέντες απολογήθηκαν οι 20 (ο τελευταίος θα κληθεί να λογοδοτήσει τη Δευτέρα) και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι– ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής τους είτε άνευ περιοριστικών όρων, είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή/και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, είτε με τους δύο προηγούμενους όρους και επιπλέον χρηματικές εγγυήσεις από 5.000 έως 100.000 ευρώ.

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα της μαραθώνιας διαδικασίας, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου 8 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών υπάλληλοι της Διεύθυνσης και των Υπηρεσιών Δόμησης των δύο συγκεκριμένων δήμων, όπως επίσης μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η μεγαλύτερη – μέχρι στιγμής – χρηματική εγγύηση, αυτή των 100.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε υπάλληλο της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Ν. Προποντίδας. Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να αποδέχθηκε ότι λάμβανε “γρηγορόσημο” για να περατώσει, όπως είπε, «νόμιμες πράξεις» οι οποίες συνδέονταν με τα υπαλληλικά του καθήκοντα, διαφωνώντας με τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας της δωροληψίας στην κακουργηματική της μορφή. Κατηγορούμενος κατέστη και ο γιος του (ιδιώτης) στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 ευρώ.

Είχαν προηγηθεί, την Παρασκευή, οι απολογίες 12 ιδιωτών, στη συντριπτική τους πλειονότητα αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και τοπογράφοι. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν πρώην δήμαρχος (με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού) που αφέθηκε ελεύθερος με όρους και εγγύηση 60.000 ευρώ. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν, κατά περίπτωση, αυτές της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της δωροληψίας – δωροδοκίας, της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις και της συμμορίας.

Η αυλαία των απολογιών αναμένεται να πέσει τη Δευτέρα με τον τελευταίο κατηγορούμενο – προϊστάμενο τμήματος στην Υπηρεσίας Δόμησης Ν. Προποντίδας – που σήμερα έλαβε νέα προθεσμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Πέθανε ο ιδρυτής της Mango, Isak Andic

    Read Next

    Μπλίνκεν από Ιορδανία: Διπλωμάτες των ΗΠΑ, αραβικών και περιφερειακών χωρών ζητούν σεβασμό για τις μειονότητες στη Συρία μετά τον Άσαντ

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular