• 15 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Δύναμη ψυχής: Πώς ζει σήμερα το κορίτσι με τη μπάλα; Έγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης [εικόνες]

Vinkmag ad

kineza-me-tin-bala-2

Η ιστορία μίας μικρής Κινέζας, που έχασε τα πόδια της σε ένα τραγικό ατύχημα και παρόλα αυτά κατάφερε να γίνει παραολυμπιονίκης, ενέπνευσε χιλιάδες ΑΜΕΑ στην Κίνα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η Κιαν Χονγκγιάν, από την επαρχία Γιουνάν, νοτιοδυτικά της Κίνας, έγινε πρωτοσέλιδο το 2005 ως «το κορίτσι με τη μπάλα», αφού μετακινούνταν με τη βοήθεια μίας μπάλας μπάσκετ.

το κορίτσι με τη μπάλα; Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησηςτο κορίτσι με τη μπάλα; Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης

Σήμερα, είναι 16 χρονών και ζει το όνειρο της ως παρολυμπιονίκης κολύμβησης. Μάλιστα το 2009 έγινε εθνική πρωταθλήτρια στο Παραολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κέρδισε επίσης άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
το κορίτσι με τη μπάλα; Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης

Το 2000, σε ηλικία 4 ετών, η Κιαν έχασε τα πόδια της και παραλίγο τη ζωή της σε ένα τραγικό ατύχημα. Η οικογένειά της είναι πολύ φτωχή και καλλιεργούν μετάξι για να ζήσουν.

Καθώς δεν είχαν διαθέσιμους πόρους, ο παππούς της έκοψε μία παλιά μπάλα μπάσκετ και την τοποθέτησε στο κάτω μέρος του σώματος της και την έμαθε να «περπατάει» με τα χέρια της, χρησιμοποιώντας ξύλινα τακάκια με λαβές. Η μπάλα την βοήθησε να ισορροπεί και να κάθεται κάπου άνετα όταν κουράζεται.

το κορίτσι με τη μπάλα; Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης

 

Το 2005, η ζωή της Κιάν τράβηξε την προσοχή των κινεζικών και αργότερα, των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Για την Κίνα, όπου η αναπηρία είναι κάτι που σχεδόν ποτέ δεν συζητείται, αυτό έγινε άξιο αναφοράς. Έγινε επίσης ένα σημείο καμπής στη ζωή της 10χρονης.

Με τη βοήθεια και την υποστήριξη των δωρεών, της δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψει στο Πεκίνο και να αποκτήσει τα πρώτα της πόδια. Κάθε βήμα της διαδρομής της έγινε μία ιστορία στα μέσα, που αποκάλυψε όχι μόνο ένα μικρό μέρος της ζωής της Κιάν, υπογραμμίζοντας επίσης τις δυσκολίες του να ζει κανείς αναπηρία στην Κίνα.

το κορίτσι με τη μπάλα; Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησηςτο κορίτσι με τη μπάλα; Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης

 

Read Previous

ΚΑΥΤΟ: Παρουσιάστρια πήγε σε γλέντι γάμου χωρίς… εσώρουχο! (PHOTOS)

Read Next

Καυτό video: Ελληνίδα τραγουδίστρια γυμνάζεται στο σπίτι της και…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular