• 14 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 14 Μαρτίου

Kρήτη: Στον Άγιο Νικόλαο θα έρθει για προετοιμασία ο χρυσός ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου

Χανιά: Σηκώνεται ελικόπτερο για τη μεταφορά της σορού του 21χρονου Γιόχαν – Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που βρέθηκε (Φωτο)

Σε… κλοιό ειδικών δυνάμεων το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Εκρηκτικά, πυροβολισμοί και όμηροι στη μεγάλη άσκηση (Φωτο)

O επικίνδυνος… στύλος της Πίζας στο Ηράκλειο (Φωτο)

Κρήτη: «Καμπάνες» 500 ευρώ σε δύο άτομα που άναψαν φωτιά αψηφώντας την απαγόρευση

Κρήτη: Ισόβια και στο Εφετείο στον 52χρονο για τον βιασμό 14χρονης

Νεκρός βρέθηκε ο 21χρονος που είχε εξαφανιστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα – Οι Κρητικοί στο νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς εκπροσώπηση το Ηράκλειο

Eurovision 2025: Κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ της Αστερομάτας

Vinkmag ad

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Ερντογάν: Επίσπευση της επαναλειτουργίας της θεολογικής σχολής Χάλκης ζήτησε ο Βαρθολομαίος

Vinkmag ad

[ad_1]

Εκτός από το θέμα των Χριστιανών της Συρίας, κατά τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκε και η επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για την εντολή που έδωσε για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και τον παρακάλεσε για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του υποσχέθηκε να παράσχει την αμέριστη βοήθειά του. Το ενδεχόμενο να δώσει άδεια η τουρκική κυβέρνηση για επαναλειτουργία της Χάλκης, 52 χρόνια μετά το κλείσιμό της, είναι πιο κοντά από ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.

Τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Γιουσούφ Τεκίν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε εντολή να γίνει η σχετική προεργασία, τονίζοντας ότι το υπουργείο του έχει την ευθύνη για το τεχνικό νομοπαρασκευαστικό σκέλος της προετοιμασίας, ενώ αρμόδιοι για την τελική πολιτική απόφαση είναι ο ίδιος ο πρόεδρος και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική για τη διεθνή ισχύ της Τουρκίας την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. Το ενδεχόμενο αυτό ωστόσο προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από εθνικιστικού κύκλους της Τουρκίας. Στην περίπτωση που δοθεί η άδεια, εκτιμάται ότι η Σχολή θα αρχίσει να δέχεται σπουδαστές σε δύο χρόνια, σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο.

Πέραν από την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και ενίσχυσης του ιστορικού κτηρίου, τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, η Σχολή θα πρέπει να στελεχωθεί και θα πρέπει προηγουμένως να επιλυθούν θέματα, όπως ο τρόπος εισαγωγής, αν θα υπάρξουν άλλα πανεπιστημιακά τμήματα, ο τρόπος διορισμού ακαδημαϊκού προσωπικού κ.ο.κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

Σάσα Σταμάτη: Για ψώνια με τη μητέρα της φορώντας το ίδιο παλτό!

Read Next

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε εθνικές οδούς στη Θεσσαλία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular