• 6 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Στο έλεος του Θεού καρκινοπαθείς – Αγώνας δρόμου για να βρουν το φάρμακό τους

Τριτοκοσμικές λύσεις στο Ηράκλειο: Μετά το τροχαίο με το μηχανάκι «έλυσαν» το πρόβλημα της «αμαρτωλής» σχάρας, με μια χοντρή ξύλινη τάβλα (Φωτο)

Μανώλης Λιδάκης: Η αδερφή του αποκάλυψε τι έδειξε η νεκροψία του – «10 γιατροί να ήταν από πάνω του δεν τον προλάβαιναν πλέον»

Απίστευτο: Ξεπάτωσαν δεντράκια που είχαν φυτέψει εθελοντές πριν από ένα μήνα στη δράση δεντροφύτευσης στο Τυμπάκι (Φωτο)

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση: “Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες”

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων με «πλοκάμια» και στην Κρήτη

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι στο Ηράκλειο – Οδηγός προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του

Δήμος Φαιστού: Αλλάζει όψη και η Αληθινή

Τρόποι κατανάλωσης Πρωτεΐνης στη Νηστεία

Με ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για δώρο, αντί για σοκολατάκια, πάνε πλέον επίσκεψη οι Βρετανοί

Vinkmag ad

Φ. Εγκολφόπουλος στο ΕΡΤNews: Βλέπουμε από το σπίτι μας το Χόλιγουντ να καίγεται

Vinkmag ad


Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής στη Σχολή Διαστημικής και Μηχανολογίας στη Νότια Καλιφόρνια, Φωκίων Εγκολφόπουλος, μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις” για την κατάσταση που βιώνει εν μέσω της πύρινης λαίλαπας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Ευτυχώς είμαστε σε μια μικρή νησίδα που δε μας πιάνει. Η φωτιά είναι δεξιά μας και αριστερά μας, όχι πολύ κοντά. Αυτό είναι καλό, αλλά τα βλέπουμε όλα. Χθες από την αυλή του σπιτιού μας βλέπαμε το Παλισέιντς που καιγόταν το βράδυ, αλλά εμείς ευτυχώς δεν έχουμε πρόβλημα. Το Λος Άντζελες κοντεύει να καταστραφεί” τόνισε.

Η φωτιά στο Χόλιγουντ ξεκίνησε σε ένα λόφο και κατεβαίνει κάτω και φοβούνται μην κατέβει μέχρι εκεί που γίνονται τα Όσκαρ, δηλαδή τελείως μέσα στην πόλη. Τραγικά πράγματα. Η ταχύτητα του αέρα είναι τέτοια που παρόμοια δεν έχουν ξαναδεί τα τελευταία 15 χρόνια. Έφτασε 160 χιλιόμετρα την ώρα” σημείωσε.

Έχω δει κι άλλη πυρκαγιά. Ζούσα στο Παλισέιντς πριν πολλά χρόνια και υπήρξε μια τέτοια πυρκαγιά, αλλά νομίζω αυτή που βλέπω τώρα είναι η μεγαλύτερη που έχω δει στο Λος Άντζελες. Είναι κάτι το φοβερό. Έχουν καταστραφεί, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο και αυτά είναι σπίτια εκατομμυρίων. Δηλαδή κάτω από 5 εκατομμύρια σπίτι δεν υπάρχει εκεί. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο” δήλωσε.

Ο κ. Εγκολφόπουλος έκανε γνωστό ότι τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η φωτιά στο Παλισέιντς ξεκίνησε όταν κάποιος στην αυλή του άναψε μια μικρή φωτιά και αυτή η μικρή φωτιά έχει κάψει χίλια σπίτια.

Όσον αφορά στο μέτωπο του Χόλιγουντ εξέφρασε τους φόβους του ότι εάν περάσει στην καρδιά της πόλης θα γίνει πολύ μεγάλη ζημιά γιατί είναι πυκνοκατοικημένη. “Το Χόλιγουντ είναι όπως το Παγκράτι. Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Εδώ μιλάμε και για πολυκατοικίες” τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται σε τέτοιες περιοχές να ασφαλίσουν σπίτια ή τα ασφάλιστρα είναι πάρα πολύ ακριβά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Τερματίστηκε η δράση της Save the Children International στη Νικαράγουα

    Read Next

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για τον γιο της

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular