
Και σουφλέ και πίτσα! Ανακαλύψτε την απόλυτη γεύση με αυτό το σουφλέ πίτσα του chef Γιώργου Τσούλη! Τα ριγκατόνι δημιουργούν μια μοναδική αφράτη βάση και η λιωμένη μοτσαρέλα και το πικάντικο πεπερόνι ανάμεσα σε στρώσεις σάλτσας, κάνουν αυτό το πιάτο ακαταμάχητο!
Υλικά:
500 γρ. ριγκατόνι
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.γ. ρίγανη
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
650 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
12 φέτες πεπερόνι
100 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε, βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι 2 με 3 λεπτά να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και -αφού πάρει μια βράση- χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, τη ρίχνουμε μέσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30×20 εκ. και απλώνουμε τη μισή ποσότητα των ζυμαρικών. Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τη μισή παρμεζάνα, τις μισές πιπεριές, τις μισές ελιές και τις μισές φέτες πεπερόνι.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος, προσθέτουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά, και στη συνέχεια αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com