Κρήτη: Οι απατεώνες άφησαν τους ηλικιωμένους κι έπιασαν τους εκπαιδευτικούς
Είναι η γευστική φρενίτιδα των ημερών! Η Dubai chocolate είτε σας αρέσει ως γεύση είτε όχι είναι αδιαμφισβήτητα η πιο διάσημη σοκολάτα των τελευταίων μηνών και η αγαπημένη των social media και κυρίως του tik tok!
Ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη συνταγή για το απόλυτο trend το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μέσα σε 20 μόνο λεπτά και έτσι να γλιτώσετε και κόπο για να τη βρείτε και χρήματα καθώς τις περισσότερες φορές είναι αρκετά ακριβή.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη γέμιση
100 γρ. φύλλο κανταΐφι
30 γρ. βούτυρο
150 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για την επικάλυψη
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Τρόπος παρασκευής:
Για το κανταΐφι
-Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη.
-Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
-Προσθέτουμε το κανταΐφι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
-Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την επικάλυψη:
-Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μπεν μαρί.
-Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε τα 120 γρ. σε ένα μεταλλικό μπολ.
-Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
-Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50°C.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
-Ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ μίας χρήσεως διαστάσεων 10×23 εκ. τα 2/3 από την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
-Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα.
-Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
-Ρίχνουμε τη γέμιση, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
-Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για ακόμα 15 λεπτά.
-Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
-Διακοσμούμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Για να φτιάξετε όλες τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη, μπείτε στο akispetretzikis.com/
Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα με 3 μόνο υλικά σε 10 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη