• 8 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Καπνοί και φλόγες σε εγκαταστάσεις επιχείρισης στο Δέλτα του Κόκκινου Πύργου κινητοποίησαν την πυροσβεστική (Φωτο – Βίντεο)

«Σαφάρι» ελέγχων της αστυνομίας σε Μεσαρά και Ηράκλειο – 17 προσαγωγές

Λ. Αυγενάκης: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Το Ηράκλειο αξίζει τις αθλητικές υποδομές που του ανήκουν»

Δήμος Γόρτυνας: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ελαστικών, λαμπτήρων και μελανιών εκτυπωτών

Ευλογιά προβάτων: Σήμερα η σφαγή των 120 ζώων μετά το νέο κρούσμα στο Ηράκλειο

«Άγγελε, δεν είσαι μόνος σου» – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 3χρονου (Φωτο – Βίντεο)

Μοίρες: Τα κεραμίδια έπεσαν «βροχή» στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου (Φωτο)

Ηράκλειο: Θύμα ξυλοδαρμού από έξι συνομήλικούς του 15χρονος

Είστε έτοιμοι για το πιο μεγάλο καρναβαλικό πάρτι; Σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι

Τυμπάκι: Μνήμη εκτελεσθέντων κατά τη περίοδό της Γερμανικής κατοχής (1941-1944)

Καρδιαγγειακά νοσήματα – ‘Αδ. Γεωργιάδης: Χαρτογράφηση αναγκών ο προσυμπτωματικός έλεγχος – Δωρεάν εξετάσεις για 5,5 εκατ. πολίτες


Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου καρδιαγγειακών νοσημάτων ξεκινά τις επόμενες ημέρες με αποστολή μηνυμάτων sms σε 5,5 εκατομμύρια πολίτες 30-70 ετών για δωρεάν εξετάσεις για τα καρδιαγγειακά, μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω» του Υπουργείου Υγείας. Οι τελευταίες εξελίξεις στην καρδιαγγειακή ιατρική και τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τους κλινικούς καρδιολόγους συζητείται αυτές τις ημέρες σε διεθνές συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα, με περισσότερες από 1500 συμμετοχές. 

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην χώρα μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο συμβαίνουν 15-20.000 εμφράγματα, πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί με σωστή και έγκαιρη διάγνωση. Αν προστεθούν και τα εγκεφαλικά ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται.

Το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα, είναι οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου.

«Εγκρίνεται τη Δευτέρα από την αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης και μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινάει η αποστολή των μαζικών μηνυμάτων σε όλους τους συμπολίτες μας για να ξέρουν ότι δικαιούνται δωρεάν πλήρη προληπτικό έλεγχο για καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά νοσήματα. Το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε μια πλήρη χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών και της κατάστασης της υγείας των Ελλήνων πολιτών και να σχεδιάσουμε τις πολιτικές μας για το μέλλον.», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μίλησε για πρόγραμμα με δύο μεγάλους στόχους: «Ο πρώτος είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και ο δεύτερος είναι να τιμήσουμε στην πράξη με τις πολιτικές μας τους ήρωες της καθημερινότητας, που είναι όσοι εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος παραμένει υψηλός στην χώρα μας καθώς κάθε χρόνο υπολογίζεται πως έχουμε 15-20.000 εμφράγματα. Αν προσθέσουμε και τα εγκεφαλικά ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται.

Διεθνές συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας

Η σημασία της πρόληψης και της καρδιαγγειακής υγείας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που διοργανώθηκε μαζί με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία για πρώτη φορά στην Αθήνα.

«Ήδη στις 2 Δεκεμβρίου ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα πλάνο το οποίο κάθε χώρα πρέπει να το προσαρμόσει τώρα στα δεδομένα της χώρας της. Φιλοδοξία μας είναι το 2025 να το δώσουμε στο Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να γίνει σχέδιο με στόχο να μειωθούν οι θάνατοι από εμφράγματα και οι νοσηλείες από εμφράγματα και γενικότερα από καρδιαγγειακές αιτίες την επόμενη δεκαετία», είπε ο Πρόεδρος της λληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Τούτουζας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 20 ομάδες εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που ασχολούνται με τις τελευταίες εξελίξεις στην καρδιαγγειακή ιατρική και τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τους κλινικούς καρδιολόγους.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος

    Read Next

    Live streaming: Δείτε τον αγώνα Ολυμπιακός-Πήγασος Πολίχνης για την Volley League (18:00, ΕΡΤSports1)

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular