• 11 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

«Πρωτόγνωρο φαινόμενο στα παγκόσμια χρονικά -Πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά», λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Απίστευτο: Τον έψαχνε η Τροχαία για το τροχαίο με την εγκατάλειψη και ο 19χρονος ήταν ήδη στα κρατητήρια

Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα και δράσεις ενημέρωσης μαθητών στο Δήμο Γόρτυνας

Ηράκλειο: Ένας συνάνθρωπός μας χρειάζεται άμεσα αίμα – Μπορείτε να βοηθήσετε;

Τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ξανά ερευνητικά πλοία που εκτελούν εργασίες βόρεια της Κρήτης

Μοίρες: 12χρονος με ποδήλατο δέχτηκε επίθεση από σκυλιά

Ηράκλειο: Σταθμευμένο αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 11 Φεβρουαρίου

Κρήτη: Η αγγελία για πώληση ΙΧ ήταν απάτη – Αμάξι δεν πήρε, έχασε και την προκαταβολή

Στη μνήμη της αείμνηστης Βαγγελιώς Πιλατάκη – Καμάρη η δεντροφύτευση στην Πόμπια

Καιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά και κρύο μέχρι την Πέμπτη – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη


Χαμηλές θερμοκρασίες, τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια προβλέπονται μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα επικρατήσουν νοτιάδες σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, επιστρέφοντας περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, ωστόσο οι βροχές θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Στερεά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 6 με 10 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα λίγα χιόνια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι ασθενείς, η μέγιστη θερμοκρασία έως 8 με 9 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Δυτική Αττική: 130 μυστικοί αστυνομικοί σε λεωφορεία και τρόλεϊ

    Read Next

    Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αμοργό – Αισθητός και στην Αθήνα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular