• 24 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Κρήτη: Σκηνές από ταινία θρίλερ στο κέντρο της πόλης με γυμνό άντρα που κρατούσε ματωμένο τσεκούρι και μπαλτά

Vinkmag ad

Απάντηση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό μεταφοράς ηλικιωμένης από την Ξάνθη

Vinkmag ad



Όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ, η ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και έλαβε εξιτήριο – Δεν ήταν εφικτή η διάθεση ασθενοφόρου για επιστροφή στην οικία 

Διευκρινήσεις σχετικά με το περιστατικό με την ηλικιωμένη στην Ξάνθη, η οποία μεταφέρθηκε με πλαστική καρέκλα, με φορτηγό καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, δίνει το ΕΚΑΒ με ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τα σχετικά ρεπορτάζ αναδημοσίευσε την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ που αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε περιστατικό άρνησης μεταφοράς ασθενούς, η οποία είχε λάβει εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων στην Ξάνθη, κρίνουμε απαραίτητο να παρέχουμε σαφείς διευκρινίσεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες.

Συγκεκριμένα, το Τηλεφωνικό Κέντρο του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης έλαβε κλήση στις 12:10 μ.μ. από την περιοχή Συδινής Ξάνθης για ασθενή που παρουσίαζε συμπτώματα αδιαθεσίας, εκδήλωσης εμέτου, με προϋπάρχον ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου. Το ΕΚΑΒ, ως αρμόδιος φορέας συντονισμού των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, διαβίβασε άμεσα το σήμα στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Αβδήρων, το οποίο ανέλαβε την επιχείρηση διακομιδής. Το ασθενοφόρο του ΚΥ Αβδήρων, συνοδεία ιατρού, μετέβη στο σημείο και μετέφερε την ασθενή στο Κέντρο Υγείας, όπου υποβλήθηκε σε κλινική αξιολόγηση και διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής αξιολόγησης, δεν κρίθηκε απαραίτητη η περαιτέρω νοσηλεία της σε νοσοκομείο και η ασθενής έλαβε εξιτήριο για την οικία της με χρήση φορείου ή καρέκλας. 

Στις 16:49 πραγματοποιήθηκε εκ νέου κλήση στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, με αίτημα για μεταφορά της ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων στην οικία της. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε ότι δεν ήταν εφικτή η διάθεση ασθενοφόρου για την επιστροφή της στην οικία της, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς στην περιοχή βρισκόταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μόνο ένα ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση τυχόν επειγόντων περιστατικών. Ως εκ τούτου, οι οικείοι της ασθενούς ενημερώθηκαν ότι για την άμεση επιστροφή́ της στην οικία της και κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθεί́ μόνο ιδιωτικό μέσο.

Το ΕΚΑΒ, έχοντας την ευθύνη της  αποτελεσματικής διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, διασφαλίζει ότι και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα σε επείγοντα περιστατικά». 

Πηγή: skai.gr





Source link

    Read Previous

    Πληροφορίες υπουργείου Παιδείας: Δεδομένη η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη φύλαξη του συνόλου των ΑΕΙ

    Read Next

    «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις νεογέννητο στο σπίτι, σε σημείο ακραίο»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular