• 22 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη: Ο Χάρος βγήκε παγανιά-Φόρτωσε το όχημα με φιάλες και βγήκε στον…δρόμο

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων -Επεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες κλοπής σε φαρμακεία του Ηρακλείου – Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης

Βασίλης Καλογήρου: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα και τα νύχια του

Πόσο ελαιόλαδο παράγουμε, πόσο τρώμε και πόσο το πουλάμε – Δείτε τιμές και πίνακες

Μεσαρά: Αλλαγές δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω Καρναβαλικών Εκδηλώσεων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οι λογιστές της Μεσαράς με κλειστά γραφεία στις 28 Φεβρουαρίου,  ενώνουν τις δυνάμεις τους στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

Κρήτη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα (Φωτο)

Τυμπάκι Κρήτης – Καρναβάλι 1982 όταν τα πράγματα ήταν πιο απλά-Βίντεο

Vinkmag ad

Προς τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό οδεύει η Αυστρία

Vinkmag ad


Προς τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό κινούνται τα κόμματα στην Αυστρία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, οπότε και διεξήχθησαν οι εκλογές τις οποίες κέρδισε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ).

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP), το οποίο τερμάτισε δεύτερο στις εκλογές, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την τρίτη δύναμη, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPÖ) και κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του συνασπισμού τους ωστόσο θα περιοριζόταν σε μία έδρα. Με στόχο την μεγαλύτερη σταθερότητα της επόμενης κυβέρνησης, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει εδώ και λίγες ώρες και το φιλελεύθερο κόμμα των NEOS. Αργότερα απόψε αναμένονται ανακοινώσεις από τους τρεις αρχηγούς.

ÖVP, SPÖ και NEOS επιχείρησαν για πρώτη φορά να βρουν κοινό τόπο αμέσως μετά τις εκλογές, οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις όμως κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα τη δεύτερη εντολή να λάβει ο αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας, Χέρμπερτ Κικλ και να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με το Λαϊκό Κόμμα. Οι κόκκινες γραμμές του ÖVP, κυρίως σχετικά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τη δέσμευσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδήγησαν σε κατάρρευση και αυτής της προσπάθειας, για να επιστρέψουν στο τραπέζι Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες. Υπό την πίεση του χρόνου, των δημοσιονομικών προβλημάτων και της κοινής γνώμης και με την ακροδεξιά να ενισχύεται συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, τα δύο κόμματα συμφώνησαν και εμφανίστηκαν μάλιστα διατεθειμένα για επιπλέον παραχωρήσεις προκειμένου στην κυβέρνηση να συμμετέχουν και οι NEOS, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης ή Εξωτερικών.

Νωρίτερα απόψε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, σε ανακοίνωσή του, επανέλαβε την έκκλησή του προς τα κόμματα «να αγκαλιάσουν το πνεύμα του συμβιβασμού για το κοινό καλό». «Μια λειτουργική δημοκρατία απαιτεί το θάρρος να υπερασπίζεται κανείς τις απόψεις του, αλλά και τη σοφία να βρίσκει λύσεις μέσω συμβιβασμών», ανέφερε ο πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις αντιμετώπιζαν δυσκολίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Η Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση έξι ακόμα ζωντανών ομήρων το Σάββατο

    Read Next

    Ρόδος: Την πίτα του έκοψε ο Ερυθρός Σταυρός παρουσία του προέδρου του Αντ. Αυγερινού

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular