• 23 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη: Ο Χάρος βγήκε παγανιά-Φόρτωσε το όχημα με φιάλες και βγήκε στον…δρόμο

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων -Επεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες κλοπής σε φαρμακεία του Ηρακλείου – Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης

Βασίλης Καλογήρου: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα και τα νύχια του

Πόσο ελαιόλαδο παράγουμε, πόσο τρώμε και πόσο το πουλάμε – Δείτε τιμές και πίνακες

Μεσαρά: Αλλαγές δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω Καρναβαλικών Εκδηλώσεων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οι λογιστές της Μεσαράς με κλειστά γραφεία στις 28 Φεβρουαρίου,  ενώνουν τις δυνάμεις τους στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

Κρήτη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα (Φωτο)

Τυμπάκι Κρήτης – Καρναβάλι 1982 όταν τα πράγματα ήταν πιο απλά-Βίντεο

Vinkmag ad

Λωρίδα της Γάζας: Επανέναρξη του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας

Vinkmag ad


Μια τρίτη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου υπάρχει εκεχειρία από τις 19 Ιανουαρίου έπειτα από 15 μήνες πολέμου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Σε ένα τζαμί στην Τζαμπάλια, τα παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε φορητά ψυγεία, που διατέθηκαν από τη UNICEF, το ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Μια επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), θα επιτρέψει σε περισσότερα από 591.000 παιδιά κάτω των 10 ετών να εμβολιαστούν έως τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Δύο εκστρατείες εμβολιασμού πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2024 στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει καταστραφεί από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, και όπου αυτή η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια είχε επανεμφανιστεί για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από 20 χρόνια.

Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση παραμένει καταστροφική μετά την έναρξη της εκεχειρίας στο παλαιστινιακό έδαφος, ήδη επισφαλής πριν από τον πόλεμο εξαιτίας του αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ για περισσότερα από 15 χρόνια.

Το αποχετευτικό σύστημα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και τα λύματα λιμνάζουν στο ύπαιθρο, συχνά σε άμεση γειτνίαση με πυκνά κέντρα πληθυσμού, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση κρουσμάτων πολιομυελίτιδας, όπως συνέβη το περασμένο φθινόπωρο.

Σε ανακοίνωσή του στις 19 Φεβρουαρίου, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ίχνη του ιού της πολιομυελίτιδας εντοπίστηκαν ξανά σε δείγματα λυμάτων.

Αυτή η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να προκαλέσει παράλυση. Προσβάλλει κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών και έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Live streaming: Δείτε τον τελικό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για το final-4 Κυπέλλου Ανδρών (17:30, ΕΡΤ2)

    Read Next

    Οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να κάνουν ο ένας τον άλλον να υποφέρει με δασμούς», θα τονίσει ο Μακρόν στην συνάντησή του με τον Τραμπ

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular