• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Vinkmag ad

ΟΗΕ: Ελλάδα και Κύπρος στην κοινή δήλωση υποστήριξης στην Ουκρανία

Vinkmag ad


Μιλώντας εκ μέρους της Ουκρανίας και συνολικά 42 χωρών (Αλβανία, Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Δημοκρατία της Κορέας, Μολδαβία, Ρουμανία, ‘Αγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο) η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Μαριάνα Μπέτσα αναφέρθηκε στην 3η επέτειο “από την παράνομη και απρόκλητη πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”, υπογραμμίζοντας την “ακλόνητη καταδίκη” αυτής της “κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου”.

Η κ. Μπέτσα τόνισε ότι, σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, η έκκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για ειρήνη στην Ουκρανία αποτελεί ισχυρό μήνυμα. Η Γενική Συνέλευση “απαίτησε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου” και μια “δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη” σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ. Επιπλέον, επανέλαβε την επείγουσα ανάγκη για τον τερματισμό του πολέμου μέσα στο έτος και την εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη ειρήνης.

Υπογράμμισε τη σημασία του ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβεβαίωσε εκ νέου την υποστήριξή της στο διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών, όπως ορίζονται στον Χάρτη του ΟΗΕ. Προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική λύση “που ενδέχεται να ανταμείψει την επιθετικότητα αυξάνει τον κίνδυνο για οποιαδήποτε χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοια επίθεση”, δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο για το μέλλον και υπονομεύοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας των εθνών.

Η κοινή δήλωση καταδίκασε την αποτυχία της Ρωσίας να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και επανέλαβε το αίτημα για τη διακοπή του πολέμου και την άμεση, πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση όλων των ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού από το έδαφος της Ουκρανίας, εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Επιπλέον, ζητήθηκε η άμεση παύση των εχθροπραξιών από τη Ρωσία, με ιδιαίτερη έμφαση στην παύση των επιθέσεων κατά αμάχων και πολιτικών υποδομών.

Η κ. Μπέτσα επανέλαβε τη δέσμευση για λογοδοσία όσον αφορά τα σοβαρά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας στο πλαίσιο της ρωσικής επιθετικότητας. Υπενθύμισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) του Μαρτίου 2022, που υποχρεώνει τη Ρωσία να “αναστείλει αμέσως τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία”.

Η δήλωση ολοκληρώθηκε με την «ακλόνητη επιβεβαίωση της υποστήριξης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών της υδάτων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: Για αρπαγή και δολοφονία κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας

    Read Next

    «Η υιοθεσία με βρίσκει σύμφωνη, αλλά η διαδικασία θα έπρεπε να είναι πιο εύκολη»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular