Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης: Η ταπεινή μοναχή που άγγιξε ψυχές και προείδε τα έσχατα (Βίντεο)

Ο παραδοσιακός φούρνος, στις Μουριές Κιλκίς -επτά μόλις χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων άνοιξε το 1922 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα ανελλιπώς.
Τα μυστικά περνούν από γενιά σε γενιά, ενώ τώρα πλέον στο αρτοποιείο ετοιμάζονται για την παραδοσιακή λαγανά, μυστικά της οποίας μοιράστηκε, εκ των ιδιοκτητών του αρτοποιείου, ο Χρήστος Εφραιμίδης στην εκπομπή «Περίμετρο».
«Πάρα πολλά χρόνια τώρα η οικογένεια μας λειτουργεί με βάση το καλό ψωμί, συνεχίζουμε την παράδοση της οικογενειακής μας ιστορίας με πολύ καλά υλικά, μεράκι. Είμαι η τέταρτη γενιά που έχουμε αναλάβει το αρτοποιείο με τον αδερφό μου. Εξυπηρετούμε 13 χωριά τριγύρω που δεν έχουν αρτοποιείο.
Η Καθαρά Δευτέρα είναι πολύ σημαντική μέρα για κάθε αρτοποιό, είναι δύσκολη μεν γιατί χρειάζεται προετοιμασία. Εκείνη τη μέρα βγάζουμε αρκετές γεύσεις σε λαγάνα, με παραδοσιακές γεύσεις και πιο σύγχρονες. Ο κόσμος είναι πλέον δεκτικός, στην αρχή ήταν και η δύναμη της συνήθειας, μετά βρέθηκε σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά ο κόσμος άρχισε να αγκαλιάζει τις διαφορετικές γεύσεις», όπως λέει.
Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος