• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

Ερμιόνη: Εκδηλώσεις μνήμης για Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827

Vinkmag ad


Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την ”κατ’ επανάληψιν” Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827, που έγινε στην Ερμιόνη, διοργανώνει ο δήμος Ερμιονίδας.

Πρόκειται για διήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου 2025.

Το Σάββατο, 8 του μήνα, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμιόνης, θα γίνε ομιλία με θέμα τον Γιώργο Σισίνη απ’ τον συγγραφέα και μαθηματικό Κώστα Λούρμπα.

Θα ακολουθήσει θεατρική απόδοση διαλόγου, μεταξύ του Σισίνη και του Θ. Κολοκοτρώνη. Τον διάλογο επινόησε η φιλόλογος Τίνα Αντωνοπούλου και εδράζεται σε ιστορικά γεγονότα.

Μετά, θα λάβει χώρα μία εκδήλωση, με μουσική και τραγούδια απ’ το Σύνολο Ελληνικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού Ηλείας. Θα διευθύνει ο μουσικός – θεολόγος π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.

Την Κυριακή, 9 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών. Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας απ’ την εκπαιδευτικό Τζωρτζίνα Σιάννα – Τζιέρη και αμέσως μετά, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων στον κήπο των ερμιονιτών αγωνιστών Μητσαίων. Έπειτα, θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου απ’ την Φιλαρμονική του δήμου Ερμιονίδας.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, στο Βουλευτικό Οίκημα Ερμιόνης (Μουσείο), θα λάβει χώρα ξενάγηση απ’ την πρόεδρο του ΙΛΜΕ, Τίνα Αντωνοπούλου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μία μικρή δεξίωση στο προαύλιο του Μουσείου της Ερμιόνης.

Συνδιοργανωτές είναι η δημοτική κοινότητα Ερμιόνης και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Ερμιόνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    «Μετά τη διάρρηξη στο σπίτι, δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Έχουμε και άνθρωπο έξω από το σπίτι όλη μέρα»

    Read Next

    Τρίπολη: Κούλουμα με κρύο και ψιλόβροχο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular