• 9 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Έκλεισε το φράγμα Αποσελέμη λόγω σοβαρής βλάβης στο διυλιστήριο

Βίντεο από την μεγάλη επιχείριση εξάρθρωσης της οργάνωσης λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στο Δήμο Γόρτυνας

Εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ηράκλειο: Πάρκαρε παράνομα το αγροτικό του μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, κατέβηκε, έκανε και την ανάγκη του στα παρτέρια

Τραγωδία: Νεκρός ο 43χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Κρήτη

Μοίρες: Το 9° Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού περιμένει τους μικρούς εξερευνητές στις 30 Μαρτίου στο Αλσύλλιο Κούλε

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα7 Μαρτίου

Μ. Ορφανουδάκης: Γιατί πετά το drone σήμερα στα Πιτσίδια και ποια είναι τα χρήσιμα δεδομένα για τη ΔΕΥΑΦ (Ακούστε)

Στην Πρωινή Πτήση ο Β. Τσιμπραγάκης, για τις αποφάσεις της ΓΣ του ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς-Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η καλλιέργεια κηπευτικών από τον Απρίλιο (Ακούστε)

Vinkmag ad

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα συνεχίσει να κυβερνά και να προοδεύει – Αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Vinkmag ad


«Η τοξικότητα έχει επανέλθει δριμύτερη όσο ποτέ στο παρελθόν» είπε αρχικά στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Ο υπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (6/3) και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση -κυρίως- κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας παρουσιάζουν ως τέρατα, εμένα κυρίως. Λες και μας δεν μας γέννησε μάνα», είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι έχει βιώσει τον θάνατο στην πιο τρυφερή του ηλικία, με την απώλεια των γονιών του.

Αναφερόμενος σε μία «πραγματική συγκάλυψη» αναφέρθηκε στη περίπτωση του καταδικασμένου μέλους της Πυροσβεστικής κ. Ματθαιόπουλου και στο Μάτι κατηγορώντας την βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου.

Μίλησε για αποδεδειγμένη δικαστικά συγκάλυψη «Και γι’ αυτό ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε παραθέτοντας στη συνέχεια το κίνημα των αγανακτισμένων, τη Marfin και την πτώση του ΠΑΣΟΚ.

«Με αυτούς πάτε και υπογράφετε (πρόταση μομφής) μαζί για να ρίξετε τον Μητσοτάκη; Δεν σέβεστε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ», είπε απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματος.

Συνεχίζοντας είπε πως το ΠΑΣΟΚ πήγε και συνυπόγραψε με την κ. Κωσταντοπούλου, « με την κυρία που ήθελε να πάει την Ελλάδα στη δραχμή και δεν ντρέπεστε;».

«Κάνατε σύμπραξη με τους χειρότερούς σας εχθρούς κατά του Μητσοτάκη και βλάπτετε πάνω απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Και έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας: «Ε λοιπόν όχι, δεν θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα συνεχίσει να κυβερνά και να προοδεύει σε ευρωπαϊκού ρυθμούς».

Αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας επί προσωπικού επειδή της απευθύνθηκε ονομαστικά ο υπουργούς είπε «ότι δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά ποτέ με τον κ. Γεωργιάδη. Αντιλαμβάνομαι τι γίνεται από το πρωί. Επειδή βγήκε στην δημοσιότητα το mail Τριαντόπουλου, επιχειρείται μια χυδαία παραποίηση των πάντων, με ψέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη. Αλλά κ. Γεωργιάδη, δεν σας επιτρέπω να απευθύνεστε σε μένα».

Ο υπουργός της απάντησε ότι αναφέρθηκε σε εκείνη, επειδή «όταν μιλούσα για τους γονείς μου, που τους έχασα σε ηλικία 18 χρόνων εσείς κουνούσατε το κεφάλι σας με ειρωνεία. Και όταν κάποιος άνθρωπος λέει ότι έχασε τους γονείς του σε ηλικία 18 χρόνων δεν κουνάς με ειρωνεία το κεφάλι» και επίσης «δεν μας είπατε κουβέντα, για τον άνθρωπο που και εσείς ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου κάνατε αρχηγό του ΠΣ και οποίος καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση για έγκλημα συγκάλυψης στο Μάτι και για αυτό δεν μας λέτε κουβέντα. Αφήστε λοιπόν την ευαισθησία που δεν έχετε»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιάννούλης με παρέμβασή του απάντησε στις αναφορές του υπουργού Υγείας ‘Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντάς του ότι «όσα είπατε προηγουμένως δεν τα πιστεύετε ούτε εσείς, γιατί δεν μπορεί να εκλείπουν και από εσάς τα ανθρωπιστικά στοιχεία» και πρόσθεσε «η αντι- αριστερή ρητορείας σας, είναι το άλλοθι όταν είστε σε δύσκολη θέση» και «είστε σε αμηχανία γιατί έχετε μείνει μόνος, από το κρεσέντο πρόκλησης του κ. Φλωρίδη (του υπουργού Δικαιοσύνης) που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του προσθέτει 100 με 150 περισσότερους διαδηλωτές που λένε φτάνει πια στην παρελκυστική πολιτική» και σημείωσε ότι «εκλογές, εσχάτως ζητάει ο ελληνικός λαός» γιατί «ήρθε η ώρα τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση» καθώς όπως «αναδεικνύεται κάθε μέρα, ψηφίδα- ψηφίδα το σχέδιο της πρόχειρης και ερασιτεχνικής και ανερμάτιστης προσπάθειας απόκρυψης και συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων οδηγούν την πολιτική μας ζωή σε μονόδρομο εκλογικής αναμέτρησης. Και εύχομαι προϊόν του να οδηγηθούμε σε εκλογές να αποτελέσει και αυτή η πρόταση δυσπιστίας». Παράλληλα σημείωσε στον κ. Γεωργιάδη ότι «προϊόν της αύξηση της αμηχανίας σας, είναι το γεγονός πως αύριο ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και φίλος σας – όπως μαθαίνω- θα καταψηφίσει την Κυβέρνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας στην κριτική που άσκησε στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Γεωργιάδης, του αντέτεινε πως «ειλικρινά θα περίμενε να έρθετε σήμερα, μετά την διαδήλωση της Παρασκευής, να έρθετε εδώ και να κάνετε μια ομιλία σε άλλο ύφος και πλαίσιο όπως έκαναν άλλοι βουλευτές της ΝΔ που ήρθαν και ζήτησαν μια συγνώμη για ότι έγινε πριν 2 χρόνια και το πως χειριστήκατε ορισμένα κρίσιμα πράγματα». Ο ορισμός της τοξικότητας, σημείωσε ο κ. Χρηστίδης «είναι οι απανωτές δηλώσεις που κάνατε εσείς, πυροδοτώντας την κατάσταση. Όταν απέναντι στους ανθρώπους που θρηνούσαν εσείς και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο λέγατε ότι ο Νεοδημοκράτης θα πρέπει να πηγαίνει με οργή και να υποστηρίζει τη ΝΔ! Αυτό καταλάβατε από τους χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους. Δεν καταλάβατε ότι θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, ότι έχετε κάνει λάθος, ότι ειστε 6 χρόνια στην διακυβέρνηση και μας κουνάτε το δάκτυλο για τους σιδηροδρόμους» και αντί αυτών «έρχεστε να μας πείτε πως θα πρέπει εμείς να συμπεριφερθούμε στην κυρία Κωνσταντόπουλου και στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «εάν έπρεπε να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους με τους οποίους έχετε συγκρουστεί εσείς και σήμερα κάθεστε σήμερα στα ίδια έδρανα θα χρειαζόταν να αναφέρομαι μέχρι αύριο. Θα σας ώ όμως, μόνο ένα όνομα που είναι και το πιο χαρακτηριστικό όλων, τον αγαπημένο σας φίλο Νίκο Καρανίκα! Και εσείς θα μας κάνετε τώρα μάθημα που επί πέντε χρόνια ανταλλάσσατε δημοσίως μνήματα με το δεξί χέρι του κ. Τσίπρα, τον κ. Καρανίκα και τώρα θα μας κάνετε μάθημα; Ή να σας θυμίσω τι έλεγε ο κ. Φλωρίδης για τον κ. Σαμαρά το 2019;» και κατέληξε «θα πρέπει να σκεφτείτε πως γράφεται η Ιστορία και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με απόλυτα σοβαρότητα και θεσμικότητα».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, του απάντησε ότι «καμία φορά όταν κανείς αρχίζει να μιλά αποκαλύπτει τις μύχιες σκέψεις. Ο κ. Δουδωνής προχθές μας είπε εδώ ότι εγώ και ο κ. Βορίδης είμαστε οι δύο μεγαλύτεροι ακροδεξιοί, αλλά και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως μπορέσατε να καθίσετε δύο φορές στο παρελθόν μαζί μου στα ίδια Υπουργικά έδρανα. Εγώ γι΄ αυτό που σας εγκάλεσα είναι γιατί υπογράψατε την πρόταση δυσπιστίας με την κυρία Κωνσταντοπούλου, την πρόεδρο της Βουλής που προσπάθησε να πάει την χώρα στην δραχμή. Που πρίν γίνει πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ήταν μαζί με εκείνους της Πλατείας που σας κυνηγούσαν στις ταβέρνες, που σας βρίζανε, που σας έλεγαν προδότες, Δ’ Ράιχ κ.λ.π. Και εσείς τι μου απαντήσατε ότι “εγώ έχω πει πολλά για διαφόρους, που τώρα κάθομαι στα ίδια έδρανα της Κυβερνήσεως”. Μόλις τώρα κ. Χρηστίδη μας αποκαλύψατε το μύχιο πόθο σας: να κάτσει στα ίδια έδρανα της Κυβερνήσεως με την κυρία Κωνσταντοπούλου! Δόξα τον Θεό που μας το είπατε. Να το καταλάβει και ο ελληνικός λαό, τι πραγματικά θέλετε να κάνετε»! Πραγματικά είπε ο κ. Γεωργιάδης, «σας εύχομαι να γίνεται Υφυπουργοί στην κυβέρνηση της κυρία Κωνσταντοπούλου»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Μακρόν σε Τραμπ: Η Γαλλία αντιμετωπίζει με σεβασμό και φιλία τις ΗΠΑ – Το ίδιο ζητά και η χώρα μου

    Read Next

    Τι αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular