• 22 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοβαρό τροχαίο στο τούνελ Αγίας Βαρβάρας – Γυναίκα οδηγός έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο τοίχωμα – Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία

Σοκαριστικό τροχαίο: Η στιγμή που Ι.Χ. παραβιάζει το κόκκινο και πέφτει πάνω σε αγροτικό – Δείτε βίντεο

Τραγωδία στον Γεροπόταμο: Ένοχοι ο πρώην Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος – Οι ποινές

Κρήτη: Οι απάτες με παράνομες επιδοτήσεις μετακινήθηκαν …από τα βοσκοτόπια στους ελαιώνες

Φωτιά σε αίθουσα του Πολυτεχνείου Κρήτης εν ώρα μαθήματος (Φωτο)

Κρήτη: Τροχαίο ατύχημα στις Μοίρες- Συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα

Στην Εντατική 8χρονος μαθητής που πνίγηκε από φλούδα πορτοκαλιού

H  έρευνα των αστυνομικών του ΤΑΕ Μεσαράς αποκάλυψε ολόκληρο  οπλοστάσιο, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας

Τα άγρια χόρτα της Κρητικής γης στο πιάτο μας από τους  καταξιωμένους σεφ της Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας (Φωτο)

Τοποθέτηση απινιδωτών τελευταίας γενιάς σε Σοκαρά και Στάβιες

Vinkmag ad

Κλείνουν τρεις δομές φιλοξενίας – Εξοικονομούνται περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ

Vinkmag ad


Με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μάκη Βορίδη, κλείνουν 3 από τις 33 δομές φιλοξενίας που είναι ενεργές μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος Απριλίου αναμένεται να κλείσει η δομή της Ελευσίνας στην οποία φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 84 διαμένοντες, υπήκοοι Ουκρανίας στη συντριπτική τους πλειοψηφία, για τους οποίους η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, μεριμνά ως προς την τοποθέτησή τους σε άλλες ενεργές δομές.

Με το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής, απελευθερώνεται και το κτίριο που ανήκει στα Ελληνικά Ναυπηγεία και είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συμβάλλοντας έτσι και στη δική τους εξυγίανση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει το κλείσιμο των δομών σε Βόλο και Δυτική Λέσβο. Το συνολικό οικονομικό όφελος από τη διακοπή της λειτουργίας των τριών δομών ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ.    

Διευκρινίσεις από το υπ. Μετανάστευσης για το επικείμενο κλείσιμο της δομής φιλοξενίας στη Δυτική Λέσβο

Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διευκρίνισαν πως, «σχετικά με δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι η δομή στη Δυτική Λέσβο είχε κλείσει από τον Αύγουστο του 2024, προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι: Για τη συγκεκριμένη δομή έως τον Μάρτιο του 2025 υπήρχαν λειτουργικά κόστη συντήρησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι η δομή στη Δυτική Λέσβο είχε κλείσει από τον Αύγουστο του 2024, προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι: Για τη συγκεκριμένη δομή έως τον Μάρτιο του 2025 υπήρχαν λειτουργικά κόστη συντήρησης, φύλαξης, ενοικίου, κ.α, τα οποία ξεπερνούσαν τις 600.000 ευρώ ετησίως. Μία δομή, κλείνει όταν τα λειτουργικά της έξοδα είναι μηδενικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Νοσοκομείο Σάμου: Επείγουσα Έκκληση για Κάλυψη 12 Κενών Ιατρικών Θέσεων

    Read Next

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular