• 10 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Μόσχα: Η Ρωσία συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας, δηλώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ

Vinkmag ad


Η Ρωσία συνεργάζεται με τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση της βίας στη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον Ρώσο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των υπηρεσιών ασφαλείας της νέας, ισλαμιστικής κυβέρνησης, κυρίως στις δυτικές, παράκτιες επαρχίες.

Η Μόσχα στήριζε τον Άσαντ, ο οποίος διέφυγε στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, μετά την ανατροπή του. Η Ρωσία έχει επίσης δύο στρατιωτικές βάσεις στις περιοχές όπου διεξάγονται οι συγκρούσεις.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εάν η Μόσχα συνεργάζεται με την Ουάσινγκτον για το θέμα της Συρίας, ο Νεμπένζια απάντησε «ναι».

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει «ανησυχητική» την κατάσταση στη Συρία και ζήτησε να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Δάσος της Ελατιάς: Στο κυνήγι των άγριων μανιταριών

    Read Next

    Πατάτες Νευροκοπίου: Τι τις κάνει ξεχωριστές;

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular