Αυτοί είναι οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι του Δήμου Τήνου που έχασαν τη ζωή τους
ypallhloi-aporrimmatoforou-nekroi-696x346

Πατέρας δύο παιδιών είναι ο ένας από τους δύο υπαλλήλους του Δήμου Τήνο που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν τρεις υπάλληλοι, έπεσε σε γκρεμό βάθους 100-120 μέτρων, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η κοινωνία του νησιού είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι δυνατόν ένα καθιερωμένο δρομολόγιο του απορριμματοφόρου, να εξελιχθεί σε τραγωδία άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα της Τήνου.

Τα θύματα είναι ηλικίας 48 και 49 ετών, ο ένας ο οδηγός του μοιραίου απορριμματοφόρου Δημήτρης Ταράσης και ο άλλος ο εργάτης καθαριότητας Ιωάννης Κορίνθιος. Από τις ηλικίες τους εξάγεται το συμπέρασμα ότι είχαν πολυετή εμπειρία στη συγκεκριμένη εργασία. Το τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν στο όχημα είναι ένας 24χρονος εργάτης ο οποίος σώθηκε από θαύμα, ενώ παραμένει σε κατάσταση σοκ, νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο της Σύρου με σοβαρά τραύματα, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή Ποταμία, ενώ το απορριμματοφόρο το οποίο έπεσε στον γκρεμό είχε αγοραστεί παλαιότερα από τον πρώην Δήμο Εξωμβούργου.

Μιλώντας στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού κ. Γιάννης Σιώτος είπε: «Είμαι πολύ συγκλονισμένος γιατί χάσαμε δύο νέους ανθρώπους, υπάλληλοι και οι δύο στο δήμο μας. Μάλιστα, ο ένας από τους άτυχους υπαλλήλους, ήταν οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, όπου το ένα είναι ανήλικο, ενώ το άλλο σπουδάζει.

Ο 24χρονος που κατάφερε να σωθεί είναι σοκαρισμένος, πήγα δίπλα του και με ρωτούσε αν τα άλλα δυο άτομα είναι καλά στην υγεία τους και εγώ προσπαθούσα να τον καθησυχάσω.

Δεν του έχουμε πει ακόμα ότι οι δυο συνάδελφοί του, δεν είναι πια στη ζωή και μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στο Νοσοκομείο της Σύρου. Ούτε η αστυνομία μπόρεσε να του πάρει κατάθεση γιατί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ από το δυστύχημα.

Από όσο γνωρίζω και οι τρεις ήταν μέσα στο απορριμματοφόρο. Ακόμη γίνονται έρευνες από την αστυνομία γύρω από αυτό το δυστύχημα. Έπεσαν σε ένα γκρεμό βάθους 100 μέτρων και πάνω , σε μια απότομη ανηφορική στροφή έγινε το κακό».

Από την πλευρά της η διοικήτρια του κέντρου Υγείας Τήνου επεσήμανε στο protothema.gr:

«Έχουμε δύο θύματα ηλικίας 48 και 49ετών, ενώ ο 24χρονος ο οποίος έχει χτυπήσει στα χέρια και στα πόδια μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στο Νοσοκομείο της Σύρου».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Γιάννης Σγουρός , ο οποίος είναι συγγενής του άτυχου οδηγού του απορριμματοφόρου που έχασε τη ζωή του είπε στο protothema.gr

«Ο οδηγός είναι πρώτος ξάδερφος της γυναίκας μου και έχουμε συγκλονιστεί όλοι στην οικογένεια. Ήταν ένα δρομολόγιο που το έκαναν συχνά πάνω στη δουλειά τους και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έφταιξε και έπεσαν στο γκρεμό. Δυστυχώς ο ένας ο συνάδερφος , άφησε ορφανά δυο παιδάκια. Συλλυπητήρια και στις δυο οικογένειες».

Ήδη η αστυνομία μαζί με υπαλλήλους του Δήμου ερευνούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ενώ την υπόθεση θα φωτίσει η κατάθεση του 24χρονου ο οποίος σώθηκε.

Το cyclades24 εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των δύο άτυχων εργαζομένων και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία. 

Οι φωτογραφίες των άτυχων ανδρών δημοσιεύθηκαν από το protothema.gr