Αυτή η τελευταία επιθυμία μιας μελλοθάνατης 25χρονης είναι ό,τι πιο συγκινητικό θα διαβάσεις σήμερα
25xroni
«Ποτέ δεν τα παράτησα. Απλώς φεύγω. Σε παρακαλώ, ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο.» Ποια θα ήταν η τελευταία σου επιθυμία, αν ήξερες ότι σου μένουν μόνο λίγες μέρες ζωής; Όταν οι γιατροί είπαν στην Nardya Miller από το Brisbane της Αυστραλίας, πως το σώμα της απορρίπτει το δεύτερο μόσχευμα πνευμόνων που ε…

«Ποτέ δεν τα παράτησα. Απλώς φεύγω. Σε παρακαλώ, ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο.»
Ποια θα ήταν η τελευταία σου επιθυμία, αν ήξερες ότι σου μένουν μόνο λίγες μέρες ζωής; Όταν οι γιατροί είπαν στην Nardya Miller από το Brisbane της Αυστραλίας, πως το σώμα της απορρίπτει το δεύτερο μόσχευμα πνευμόνων που είχε λάβει μερικά χρόνια πριν, η ετυμηγορία τους ήταν σαφής: Της απέμενε μόλις 1 εβδομάδα ζωής.Η 25χρονη make-up artist υπέφερε όλη της τη ζωή από κυστική ίνωση και το 2014 δέχτηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης πνευμόνων, γιατί είχε βαρεθεί να «παλεύει σε μια μάχη που δεν τελειώνει ποτέ». Αλλά το σώμα της δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με τα νέα μοσχεύματα και μερικές μέρες πριν, ανέβασε στο Instagram ένα μήνυμα με την τελευταία της ευχή.

Έγραψε: «Μάλλον σε ήξερα για όλη μου τη ζωή, μάλλον σε ήξερα για 10 χρόνια, για λίγο, αλλά σε περίπου μια βδομάδα, δεν θα σε ξαναδώ ποτέ. Δε θα σου ξαναμιλήσω, δεν θα ξαναδώ το πρόσωπο σου, δεν θα σε ακουμπήσω, δε θα σε κρατήσω, ποτέ ξανά. Αλλά πάντα θα σε αγαπάω, όπως και τις φιλίες και τις αναμνήσεις που κτίσαμε μαζί.»

«Τα πράγματα στη ζωή δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, υπάρχουν μερικές σπουδαίες εμπειρίες που ποτέ δε θα ζήσω και μέρη που ποτέ δε θα επισκεφτώ. Αλλά θα βλέπω. Πάντα. Θα χαμογελώ. Γιατί υπήρξα εκεί. Ποτέ δε θα τα παρατήσω. Όπως ποτέ δεν τα παράτησα. Απλώς φεύγω. Σε παρακαλώ, ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο.»
Ο σύντροφος της, Liam Fitzgerald, δήλωσε σε εφημερίδα της Αυστραλίας, πως η Nardya ήθελε όλοι να μάθουν πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων. Είπε: «Ο μόνος τρόπος ώστε ένας άνθρωπος να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, είναι μέσω της δωρεάς οργάνων.»
Σήμερα, η 25χρονη νοσηλεύεται σε νοσοκομειακή μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας και χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη όλο το 24ώρο, αφού οι γιατροί της είπαν ότι έχει μόνο μια εβδομάδα ζωής.
Η ξαδέλφη της Nardya, Tachae Douglas-Miller, ξεκίνησε μια σελίδα crowdfunding ώστε να συμβάλλει στην εκπλήρωση μιας εκ των τελευταίων της ευχών, να βοηθηθεί οικονομικά ο σύντροφός της, στο τεράστιο χρέος από τις νοσηλείες της. Η ίδια εξήγησε: «Η Nardya είχε βαρεθεί να μην μπορεί να αναπνεύσει, να παλεύει σε μια μάχη που δεν οδηγεί πουθενά.»