24.7 C
Αθήνα
2 Οκτωβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Ελλάδα

Αυτός είναι ο μαθητής που αρίστευσε – “Έπιασε” τα 19.510 μόρια (PHOTO)

ma8i7is grafei

 

 

 

 

 

 

 

Έγραψε 20άρια στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Γενικής παιδείας, 19,8 στη Βιολογία, 19,6 στη Χημεία, 18,4 στη Φυσική και 17,7 στην Έκθεση! Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους αριστούχους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015 και αυτό -σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος πολλοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να αριστεύσουν στη Θετική Κατεύθυνση- του δίνει άμεσα την δυνατότητα να εισαχθεί σε μια από τις κορυφαίες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

“Με προβληματίζει προς το παρόν το ποια σχολή θα επιλέξω. Σκέφτομαι να σπουδάσω Ιατρική, αλλά μου αρέσουν πολύ και οι Πολυτεχνικές Σχολές, οπότε θα καταλήξω μέσα στο επόμενο διάστημα στο τι πραγματικά θέλω”, δήλωσε ο αριστούχος των Πανελληνίων στο Thestival.gr.

Οι βαθμολογίες του Δημήτρη είναι πάρα πολύ υψηλές, ειδικά όταν στα Μαθηματικά η πλειοψηφία των μαθητών είχε πολύ χαμηλή απόδοση. “Δεν είναι ότι διάβαζα συνέχεια ή με υπερβολικούς ρυθμούς όπως θα φαντάζονταν κανείς. Απλά έκανα ένα είδος διαβάσματος που μου ταίριασε και απέδωσε καλά, δηλαδή ‘άπλωσα’ το διάβασμα στον χρόνο, καθώς ξεκίνησα ήδη από τη μέση της Β’ Λυκείου την προετοιμασία”.

Το 20 στα Μαθηματικά δεν ήταν τυχαίο, καθώς ο αριστούχος μαθητής έχει διακριθεί ήδη σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. “Συμμετείχα σε μαθηματικές ολυμπιάδες οι οποίες ξεκλείδωσαν το μυαλό μου, και με βοήθησαν και τα ιδιαίτερα. Μπροστά σε όσα είχα διαβάσει, τα μαθηματικά των πανελληνίων μού φάνηκαν πιο εύκολα”, είπε ο Δημήτρης. Συγκεκριμένα, διακρίθηκε στον 75ο πανελλήνιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας συμμετέχοντας στην 32η Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Ο μαθητής φοίτησε στο Αριστοτέλειο και, όπως αναφέρει, αυτός είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας του. “Το χρωστάω σε καθηγητές που ήταν διπλά σε όλους μας. Είχα και εξωσχολική στήριξη, βέβαια, αλλά ήταν πολύ σημαντικό και το σχολείο. Χρωστάω και ένα ευχαριστώ στον καθηγητή μου στη Βιολογία, τον Μαλή Λάζαρο, όπως και σε πολλούς ακόμη που μού στάθηκαν”.

Ο Δημήτρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους γονείς του, αφού όπως λέει έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα στην ψυχολογία του κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονιάς: “Είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και με στήριξαν σε κάθε στιγμή, με βοήθησαν όποτε ‘κολλούσα’ κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ήταν σημαντικό το ότι ήταν πάντα ψύχραιμοι”.

Όσον αφορά στο μέλλον του σε σχέση με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος είναι αισιόδοξος. “Νομίζω πως το μυστικό είναι να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση όλοι μαζί, αλλά και να μπορούμε να ξεφεύγουμε από τα ατομικά μας προβλήματα με υγιείς τρόπους, όταν αυτά μας βαραίνουν”, ανέφερε και πρόσθεσε πως: “Είναι απογοητευτικές κάποιες εξελίξεις αλλά προσπαθώ ως νέος να είμαι όσο πιο αισιόδοξος μπορώ”.

Μάλιστα, ο αριστούχος μαθητής σκέφτεται ήδη το επόμενό του βήμα λέγοντας πως θεωρεί μια καλή επιλογή το να πάει στο εξωτερικό για τις μεταπτυχιακές του σπουδές. “Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι απαραίτητες για την εξέλιξή μας, καθώς εκεί προσφέρονται πράγματα που δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα”, όπως είπε.

Μετά από μια δύσκολη και αγχωτική αυτή χρονιά, ο Δημήτρης ανυπομονεί να αρχίσει τις καλοκαιρινές του διακοπές προκειμένου να ξεκουράσει σώμα και πνεύμα ώστε να είναι έτοιμος για την αρχή της ακαδημαϊκής του ζωής τον Οκτώβριο.

Related posts

Οκτώ Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

907@dreamfm.gr

ΣΟΚ: Εντοπίστηκε ΝΕΚΡΟΣ σε χαντάκι ο επιχειρηματίας κινητής τηλεφωνίας Γιώργος Γερμανός

907@dreamfm.gr

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ : ΕΚΤΑΚΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

907@dreamfm.gr

Leave a Comment