Αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας εκείνους που έριξαν τα φυλλάδια με τα μουσουλμανικά μηνύματα στο Τυμπάκι
Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία το θέμα ερευνάται με μεγάλη προσοχή από τις Αρχές, που εξετάζουν ιδιαιτέρα το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας.
feivolan-korani

Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή έχουν γίνει διάφορες κινήσεις, μια από τις οποίες είναι η αναζήτηση τυχον ενοχοποιητικών στοιχείων μέσα από το υλικό των καμερών ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι αγνωστοι πέταξαν φυλλάδια με αναφορές στον Αλλάχ και με αποσπάσματα από το Κοράνι, και με την υπογραφή «Μουσουλμανική Αδελφότητα Κρήτης».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, τα φυλλάδια ερρίφθησαν τα ξημερώματα και σε αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται: «Ο Αλλάχ επιτάσσει οι πιστοί του να είναι κυρίαρχοι της γης όπου θα ζουν, και μόνο αυτοί θα μπορούν να έχουν ιδιοκτησίες, και μόνο εμείς θα μπορούμε να έχουμε τη γη».
«Ο Αλλάχ είπε ότι θα πρέπει να κατακτηθεί όλος ο πλανήτης, και οι πιστοί του να έχουν την γη και τις καλλιέργειες, άπιστοι δεν μπορούν να έχουν γη και καλλιέργειες διότι αυτό ανήκει μόνο σ΄ εμάς τους πιστούς».

«Οι άπιστοι θα λαμβάνουν μόνο από εμάς, κατά πως επιβάλλει το ιερό ΚΟΡΑΝΙ, μόνο την ελεημοσύνη».

Στα φυλλάδια υπάρχουν και αποσπάσματα από το Κοράνι. Για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία ενω όπως αναφερει η ΠΑΤΡΙΣ αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με ιμάμηδες στους οποίους υπέδειξαν το συγκεκριμένο φυλλάδιο. Πιστοποιούν ότι το λογότυπο που φέρει στην κορυφή αναφέρεται πράγματι στον Αλλάχ και
υποστήριξαν ότι αποτελεί βλασφημία και προσβολή η ποδοπάτηση του. Γι’ αυτό και μουσουλμάνοι
της περιοχής είχαν ήδη αρχίσει να μαζεύουν από τους δρόμους τα φέιγ βολάν. Υποστηρίζουν με θέρμη ότι είναι αδύνατον πίσω από αυτήν την ενέργεια να κρύβονται μουσουλμάνοι.

Πρόκειται πάντως για ένα θεμα που – εφόσον ισχύουν τα περί προβοκάτσιας- εγινε για να ριξει λάδι στη φωτιά ενόψει της έλευσης και της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης στην Κρήτη 2.000 προσφύγων και μεταναστών.

feivolan-korani1